Szerző |
Üzenet |
Leowrc
|
Elküldve: szer. okt. 05, 2016 3:56 pm |
|
Off-road Mester |
 |
Csatlakozott: csüt. jan. 12, 2012 5:05 pm Hozzászólások: 4363 Tartózkodási hely: Gödöllő
|
Hi Egy rág vágyott projekt vette kezdetét a napokban. Pontosabban már egy hónapja agyalok rajta, hogy mit és hogyan kéne. A terv egy igazi Dakar-os gép talpra állítása. Ez lett a befutó design.  Mivel a Magyar kamionos társaságban senki nem épített még ilyet, ezt a méretarányt választottam. Hátha belefér az időmbe 1-2 kamionos találkozó. Sokáig agyaltam az ehhez a mérethez passzoló 4x4-es alvázon. Viszonylag hamar az MST CMX mellett döntöttem, többek között a méretek és az ára miatt is. Hozzávalók: - Team HRCCT alvázpár - MST vázösszekötők - MST hidak - RC4WD osztómű - Stirol Az első rajz az MST kerekeivel.  Első lépésként beletettem egy axial skid plate-t és hajtást.....   Aztán jött az ötlet, mi lenne ha hasonlítana az igazira. Motor hátul, osztómű középen.......  Így persze a linkek máshová kerültek, ráadásul a "V" linkek bekötési pontjai is elköltöznek valami konzolra. (ez majd később) Az osztómű áttételezése miatt valószinűleg az Rcmodelex lassító + Motor kombó tölti be a meghajtás szerepét. (Persze ennek is kell majd egy tartó konzol.)  Folyt köv hamarosan. A végleges felni és gumi kombó kiötlése után indulhat a stirol munka. Üdv: Leo
_________________ RC4WD TF2 Marlin Crawler, RC4WD TF2 Toyota 4Runner RC4WD TF2 SWB Jeep Wrangler, RC4WD TF2 LWB Toyota SR5 Vanquish VS4-10 Jeep JK, SCX10 Jeep Wrangler, TT Subaru, - RC4WD TEAM DRIVER - CRAZY-CRAWLER TEAM DRIVER - TOPMODELLISMO TEAM DRIVER - 
|
|
 |
|
 |
Emunem
|
Elküldve: szer. okt. 05, 2016 11:13 pm |
|
Pályabejáró |
 |
Csatlakozott: pén. nov. 29, 2013 2:46 pm Hozzászólások: 637 Tartózkodási hely: Wien/Kisvárda
|
Végre élet... én követni fogom ezt is!!!!
_________________ Üdv: Emunem
Minden lehetséges...
VRX Blade 10T / Piros rettenet Axial SCX-10 / Ford F-150 / KÉK Bálna Tamiya TT-01 / Zöld darázs / BMW Z4 HB Project 2,4GHz / Póráz
|
|
 |
|
 |
Leowrc
|
Elküldve: hétf. okt. 10, 2016 5:03 pm |
|
Off-road Mester |
 |
Csatlakozott: csüt. jan. 12, 2012 5:05 pm Hozzászólások: 4363 Tartózkodási hely: Gödöllő
|
Hi Igaz a végleges felnik még nem jöttek meg, de nem tudtam nem nekifogni a kaszninak.... ;D - Első lépésként kivágtam a papírsablont, majd a stirol formákat is.  A rések miatt több rétegben készülnek az oldalpanelek.   A fülke alapja lassan elkészül.  folyt köv..... Üdv: Leo
_________________ RC4WD TF2 Marlin Crawler, RC4WD TF2 Toyota 4Runner RC4WD TF2 SWB Jeep Wrangler, RC4WD TF2 LWB Toyota SR5 Vanquish VS4-10 Jeep JK, SCX10 Jeep Wrangler, TT Subaru, - RC4WD TEAM DRIVER - CRAZY-CRAWLER TEAM DRIVER - TOPMODELLISMO TEAM DRIVER - 
|
|
 |
|
 |
Isti
|
Elküldve: hétf. okt. 10, 2016 6:12 pm |
|
Bója kerülgető |
 |
Csatlakozott: szomb. szept. 17, 2016 8:16 am Hozzászólások: 266 Tartózkodási hely: Budapest
|
Ez nagyon szép lesz!
_________________ TEAM MODELL ZONA
MST CMX "Green Turtle" FJ RC4WD TF2 LWB Hilux 4-door Tamiya Bruiser, High Lift Hilux& F350 , CR-01 H2, CC-01 FJ Cruiser&Robur LD2002&Pajero Wagon&Hilux(feat. NIKKO), TL-01B, WR-01 Twin Detonator, MF-01X SCX10 Hilux Carson MC-10
|
|
 |
|
 |
Leowrc
|
Elküldve: csüt. okt. 13, 2016 4:54 pm |
|
Off-road Mester |
 |
|
Hi Újabb lépéseket tettem a cél felé.... Időközben a hátsó doboz is elnyerte formáját. Itt túl sok fotó nem készült, mivel tulképp sik lapokból áll. Az éleknél megkapta a rálapolást, ezzel megerősítve a dobozt és ráadásul így könnyebb az ívek megformálása is.  A fölső összekötő szintén a merevítő szerepet tölti be.  "Ruha" próba.   Az orr kialakítása képekben.....   Ismét próba.....  Hasonlít....... egynek jó lesz.  folyt köv...... Üdv: Leo
|
|
 |
|
 |
PeterNZ
|
Elküldve: csüt. okt. 13, 2016 9:03 pm |
|
Szalagszedő |
 |
Csatlakozott: csüt. júl. 14, 2016 9:09 pm Hozzászólások: 105 Tartózkodási hely: Nové Zámky / Érsekujvár
|
ez igazán tetszik...  kezdek kedvet kapni en is valami uj épitésre..... megiscsak hosszú tél vár ránk... en is ezen a alvázon gondolkodom... van már vele tapasztalatod? nem sárbol gyúrták?
|
|
 |
|
 |
Leowrc
|
Elküldve: pén. okt. 14, 2016 5:08 pm |
|
Off-road Mester |
 |
|
Hi Melyikre gondolsz pontosan? A MST egy tök jó kis cucc, de Én most csak a hidakat használom belőle, a váz a csapat saját "gyártása". A következő fázis az élek eltüntetése ill lekerekítése volt.   Az első rész után a hátsó traktuson volt a sor.   folyt köv.... Üdv: Leo
|
|
 |
|
 |
Isti
|
Elküldve: pén. okt. 14, 2016 6:12 pm |
|
Bója kerülgető |
 |
Csatlakozott: szomb. szept. 17, 2016 8:16 am Hozzászólások: 266 Tartózkodási hely: Budapest
|
Nem hogy ilyen minőségű sztirol munkát nem végeztem még soha, eleve a sztirollal barátkoznom kell még ahhoz, hogy akár egy teljes karosszériát el tudjak készíteni. Figyelek és tanulok! 
_________________ TEAM MODELL ZONA
MST CMX "Green Turtle" FJ RC4WD TF2 LWB Hilux 4-door Tamiya Bruiser, High Lift Hilux& F350 , CR-01 H2, CC-01 FJ Cruiser&Robur LD2002&Pajero Wagon&Hilux(feat. NIKKO), TL-01B, WR-01 Twin Detonator, MF-01X SCX10 Hilux Carson MC-10
|
|
 |
|
 |
PeterNZ
|
Elküldve: pén. okt. 14, 2016 11:00 pm |
|
Szalagszedő |
 |
Csatlakozott: csüt. júl. 14, 2016 9:09 pm Hozzászólások: 105 Tartózkodási hely: Nové Zámky / Érsekujvár
|
en a komplett MST cmx vázra gondoltam, mert nem tudtam, hogy lehet külön csak hidakat is venni... nem láttam a egészet valóságban, csak képekröl es videókrol... igy kicsit féltem töle.... szeretem kézbe fogni, mielött megveszem... de ha mondod hogy jól használható, hiszem  szeretnék belöle egy trial specit csinálni... vár a tél.... de addigis nézem a fényképeidet es tanulok ... van mit... es szerencsére van kitöl 
|
|
 |
|
 |
Leowrc
|
Elküldve: szomb. okt. 15, 2016 7:05 am |
|
Off-road Mester |
 |
|
Hi
Nem lehet külön hidakat venni..... én i egy komplett MST-t vettem. Nyugodtan megveheted, jó vétel. Keress privátban és segítek.
Üdv: Leo
|
|
 |
|
 |
|