Regisztráció    Belépés    Fórum    Keresés    GyIK

Fórum kezdőlap » Versenyek- Bajnokságok » Lezajlott bajnokságok » 2013-ban futott versenyek

Új téma nyitása A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 42 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4, 5  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás Elküldve: hétf. nov. 04, 2013 7:55 am 

Akkor szüken:
Rc Scale trial amikor élethű trial autókkal haladsz esetünkben 1:10 vs 1:12 méretben
Trial 1:1trial verseny ismerjük az erre kihegyezett utcai autókkal tehát nem a gyáriakkal
Street kategóriaRc hajazunk az 1:1 féle elkülönítésre és a világ többi részén elfogadott street kategóriákra
Ultimate vs Modifieldáltalában ami a "street" be nem fér bele
Street :nos ez trialban az a fogalom ami hajaz a gyári kinézetre
de és !
nem fogsz látni sem 1:1 ben sem rcben az élmenők közt gyári autóval senkit a világon
Amire te gondolsz (és ahova egy bmw-d vagy kis kerékkel az én zilem beférne)
na az a stock kategória
Nos sajnálattal kell közölnöm mindenkivel :
A Magyar HRCCT sorozatban ez a kategória érdeklődés hiányában 2014. évadban sem lesz meghírdetve...

Viszont nem zárkózunk el semmitől ha meglesz a minimum 5 induló akkor az is lesz
természetesen arra megen külön szabályzat és ect... ect....kellene ugye így 2015. ig bármi megeshet...

Üdv
L

Vissza a tetejére 

Hozzászólás Elküldve: hétf. nov. 04, 2013 10:03 am 
Sziklamászó

pety065 írta:
... de nekem nem ez a célom, hanem tényleg rámenni a szkélségre.

Én ezeket a köröket évekkel ezelőtt lefutottam a Defender-el.
A hozzáállás nálam is ez volt, szép-élethű autó. Aztán rájöttem, hogy a nagyon élethű az esélytelen ebben a méretben.
Meg kell találni a középutat, ami még relatív jól néz ki de terepre való.

A szabályzattal idén sem lett mellé lőve, lásd a 39! pontszerző indulót az évben, plusz aki nem szerzett pontot, de ott volt és küzdött!
Reményeink szerint a jövő évi szabályzat sem okoz csalódást! Bár ez majd az évad végén derül ki igazán.

Vissza a tetejére 

Hozzászólás Elküldve: hétf. nov. 04, 2013 5:03 pm 
Bója kerülgető

Végül is akkor végül is a versenyt nyugodtan át lehet nevezni simán "Trial Race" mert akkor a szkélség már csak abba nyilvánul meg hogy legyen egy autód ami valaha ugy nézett ki mint egy néhai terepjáró, csak éppen szét van vágva addig a pontig amig épp hogy eléri a szabályzatot. Ha esetleg megnézitek a külföldi videókat hogy ott sem csak "szanaszét vágott" autók vannak.
Na mindegy ez csak az én véleményem.
Ezekután már nembiztos hogy indulok mert azért nincs kedvem szétszabdalni a kasztnit hogyépp azt nevezzük szkél autónak. Akkor inkább egy "szar" szélesitett pajero vagy jeep lesz megint idén a nyerő valakinek. De nekem tuti nem

Köszöntem

Pety

Vissza a tetejére 

Hozzászólás Elküldve: hétf. nov. 04, 2013 5:16 pm 
Sziklamászó

Azért lássuk be az Axialon kívül nem igazán jó "terepre" egyik gyártó autója sem.
Ha megnézed az 1:1-es trial autókat, ott is van egy-két nehezen felismerhető autó, miről nem igazán mondod meg mi volt, mikor kijött a gyárból.
Itt a lényeg az, hogy ne "monster" jellegű autók legyenek. Inkább hasonlítsanak az utcai autókhoz. De őszintén, tudjuk, hogy ez 1:10-1:12-es méretben kivitelezhetetlen. Mert ugye a terep amin megyünk nem méretarányos!
Ezért kellenek ezek a kompromisszumok, amik azért a nagy többségnek sikerül.
Ne add fel ilyen könnyen!

Vissza a tetejére 

Hozzászólás Elküldve: hétf. nov. 04, 2013 5:19 pm 
Off-road Mester

Hi

Pege- toyota-jeep alap kasznik
Leo- G nem hiszem hogy szét lenne faragva
Napalm- wasteland Vágás nélküli kaszni, dingó szélesítésekkel
cPeti- mahindra cj7 alap kaszni
Fero- ford f350
Milán- jeep commanche alap széles kaszni
Api- alap jeep
Döncy- szélesített nissan pickup
Batkaa- jeep kaszni széles sárvédőkkel
... és még sorolhatnám. Jelöld már be légyszives, hogy melyikre igaz ez " legyen egy autód ami valaha ugy nézett ki mint egy néhai terepjáró, csak éppen szét van vágva addig a pontig amig épp hogy eléri a szabályzatot"

Ezektől teljesen függetlenül, mint le is írtuk többször, az autó kinézetére utal a scale jelző.

Sajnálom, ha a kaszni mellényúlásod (amit többen jeleztünk is neked) miatt nem jönnél hozzánk.

Üdv: Leo

- RC4WD TEAM DRIVER - CRAZY-CRAWLER TEAM DRIVER - TOPMODELLISMO TEAM DRIVER -
Kép

Vissza a tetejére 

Hozzászólás Elküldve: hétf. nov. 04, 2013 5:27 pm 
Bója kerülgető

Nem a kasztni mellényúlással van a gondom.
Na mindegy én gondoltam hogy azért olyan autóval is van esély ami mondjuk nem ugy éri el a minimális szélességet hogy szélesités van rá felrakva, hanem gyárilag olyan széles.
De mindegy ti irjátok a szabályokat.

Pety

Vissza a tetejére 

Hozzászólás Elküldve: hétf. nov. 04, 2013 5:41 pm 
Bója kerülgető

Szia Pety,

Ne haragudj, de most nem értelek. A szabályok szinte nem is változtak, sőt gyakorlatilag ugyanaz.

Vissza a tetejére 

Hozzászólás Elküldve: hétf. nov. 04, 2013 6:16 pm 

Na halipapi
Itt van a fogalmazási és egymás mellett elbeszélünk pillanat

Pety vazz az egy szép bmw !
Leo a triál és scalesabb versenyautókról beszél. Az én zilem a maga huszoncentis "homlokfalszéleségével" és a most hozzá előírt ugyanekkora első lökhárítóval mekkora melléfogás ?????????
Nos és az én zilem még 4-5cm magasabb a bmw-től és tán tizszer annyi súly van felül mintha megpakolod a bömöst...
De és !! Szkél !! mert arra építem
eszembe nem jut 90mm kereket alátenni de 100mm környékére lemegyek mert ez nem fér el a kaszni alatt...viszont terepre építem ezért nem lesz pontos mása a futóműve egy zilnek...
igen : szarok a serlegre ! Faragok bármikor magamnak tudod, de el kell dönteni szkélkedünk vagy verseny scale triálozunk
Kár hogy nem voltál az npt-n ahol megnéztük rudibácsi defenderjét mit tud mire képes
leköpnéd a bmw mellett mert a szántóföldön kívül másra nem való... a bmw- meg lásd az sógort elment a race pályán
hogy ? beszartunk a röhögéstől de elment !!
És én is akarok egy rudibácsi féle szkél defendert mert odabasz
de szarra se jó viszont szerelmes vagyok a defenderekbe
a kettő nem ugyanaz
a bömös szép nagy és használható mint az én jeep cherokeem-volt nefeledd szóltam mikor megvetted a bmw-t
nagy lesz gyönyörű de nem fogod tudni úgy használni mint egy átlagos triál jeep-et
rc arányaiban a világon mindenhol ez a szempont ami nálunk is
nem az a scale ami használhatatlanul stock az egy más kategória az a játék de a verseny izgalmasabbá tétele végett durvult a terep már és a tamiya meg a kerékív defenderek kiestek
hol a baj ?
-ha rossz típust választassz versenyre esélyed nincs...
-ha verseny típust választasz meg nem lesz annyi lájkod sem itt sem a fészkukkon sem az amcsi ercékróleren...
Remélem érthető vagyok... :o :o

Vissza a tetejére 

Hozzászólás Elküldve: hétf. nov. 04, 2013 6:17 pm 
Sziklamászó

Pety arról sehol nincs szó, hogy utcai autókkal megy a verseny. Se itt, se 1:1-ben.
Az én Nissanom még nincs is igazán scal-esítve, ha ezt nézzük:
http://portugal4x4.com/forum/viewtopic.php?f=110&t=1489

SUV-val sehol, senki nem duhajkodik offroad versenyeken.

Vissza a tetejére 

Hozzászólás témája: Re: Axial Scx10 BMW X5
 Hozzászólás Elküldve: hétf. nov. 04, 2013 6:23 pm 

pety065 írta:
GAME OVER

Pety

Na ez az a pont amit nekem is szoktak mondani :
elmész te a

mi bajod ?
"A" varia :
versenyt akarsz nyerni ?
akkor dobd ki a fenébe azt a tepsi nagy bömöst vazz !! taposd össze ! és nézd meg az élmezönyt mivel és milyen karakterű autóval lehet nyerni

"B" varia :
autót akarsz építeni ? szkél béemvét ?
akkor meg ne nyüszögj faxágot reszelj és told a képeket hamar vazz !!

Üdv a tudodki !!

Vissza a tetejére 

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  

Új téma nyitása A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 42 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4, 5  Következő

Fórum kezdőlap » Versenyek- Bajnokságok » Lezajlott bajnokságok » 2013-ban futott versenyek