Regisztráció    Belépés    Fórum    Keresés    GyIK

Fórum kezdőlap » Versenyek- Bajnokságok » Lezajlott bajnokságok » 2015 HRCCT

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 56 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4, 5, 6  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás Elküldve: kedd jan. 13, 2015 8:00 pm 
Off-road Mester

Szia Peti

Minden egyéb komment nélkül, hajrá!(mielőtt félreértenétek, ez persze nem jelenti azt hogy egyetértek és ujjongok örömömben!) Kíváncsian várom a szabályok szerinti teljesen scale építést, remélem prezentálni fogod a lépéseket!
A külföldi szereplésről lehet tudni valamit, vagy nem hozzáférhető az infó számomra?

Üdv: Leo

- RC4WD TEAM DRIVER - CRAZY-CRAWLER TEAM DRIVER - TOPMODELLISMO TEAM DRIVER -
Kép

Vissza a tetejére 

Hozzászólás Elküldve: pén. jan. 16, 2015 10:44 am 

ezek Classikus 1
a willys meg C2 ........

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép

Kép

Vissza a tetejére 

Hozzászólás Elküldve: pén. jan. 16, 2015 11:26 am 
Off-road Mester

Hi

Latya, amiket linkeltél 1:1-ben quad kategóriában mennek.

Van aki ezt olvassa ki a szabályzatból, én pedig így látom:

street

Kép Kép Kép Kép

ultimate

Kép Kép Kép Kép

Kép

Vissza a tetejére 

Hozzászólás Elküldve: pén. jan. 16, 2015 9:06 pm 
Pályabejáró

Streetben egyedül a gátló kötött döntése, amit nem teljesen fogadok el, de a többi sztem egyértelmű...

Minden lehetséges...

VRX Blade 10T / Piros rettenet
Axial SCX-10 / Ford F-150 / KÉK Bálna
Tamiya TT-01 / Zöld darázs / BMW Z4 HB Project
2,4GHz / Póráz

Vissza a tetejére 

Hozzászólás Elküldve: vas. jan. 25, 2015 12:58 pm 
Sziklamászó

citroenpeti írta:
„A versenyen minden olyan gépjármű részt vehet, ami scale (a valóságban is létező terepjáró ill. teherautó) karosszériával rendelkezik.”

Természetesen a szabályok maximális betartására oda fogok figyelni az építésnél, ...

Hello Peti!

Azzal a szabályzatból kiemelt mondattal teljesen igazad van.
De, két másik mondat elkerülte a figyelmedet:

"- Zárt kaszni esetében ajtók megléte. Tető nélküli (kabrió) illetve, ha csővázas építésű az autó, akkor
teljes belső térrel kell rendelkeznie. (műszerfal, két ülés, váltókarok, pedálok, oldalpanelek) Lehúzott
oldalablaknál elég a "fél" bel tér is."

"- Lehajtott első szélvédő nem elfogadott. Kabrió kialakításnál az ülések mögött bukókeret kiépítése
kötelező. Magasságának arányosnak kell lennie az autó méreteivel."

A két kiemelt rész utal egy "normál" autó kinézetére a többi megkötésen felül.
Az általad építendő jármű nem igazán felel meg ezeknek a kritériumoknak.
Lehet, hogy nagy nehezen, de be lehet szorítani a szabályzatba. De tegye mindenki a szívére a kezét. Ez nem a mi értelmezésünkben vett terepjáró autó.
Ezt most mint versenytárs és RC-t kedvelő magán ember írtam, nem mint HRCCT tag!

Vissza a tetejére 

Hozzászólás Elküldve: vas. jan. 25, 2015 1:53 pm 
Pályabejáró

sziasztok!

Eldöntöttem, hogy nem fogok írni a témában kapcsolatban, mert nem óhajtok senkivel meddő vitákba bocsátkozni, de eljött az idő.

Döncy leírta

Döncy írta:
Ez nem a mi értelmezésünkben vett terepjáró autó.

a probléma alapvető forrása (úgy kb minden tekintetben) ez.

A Ti értelmezésetekben a "terepjáró autó" = triál autó, versenyautó, stb hangzatos nevek.

Fiúk, én nem akarom kisebbíteni az érdemeiteket, vagy leszólni, hogy mit csináltok, de amit elképzeltek triálautónak az nem az. Kérlek titeket, hogy legalább egy pár youtube videót nézzetek meg triál címszó alatt, de segítek kicsit ide dobok pár linket.

https://www.youtube.com/watch?v=OO30-Ykf-g0
https://www.youtube.com/watch?v=ADvKN1Aoq-0
http://www.4x4trial.hu/kepgaleria#horgony

szóval.

Amit Peti akar építeni (Lohr) az legalább annyira triálautó ilyen kontextusban mint pl a toyota hilux vagy nissan navara. Vagy akkor ne nevezzük őket triál autónak, hanem off-road (trophys) autónak, ami szintén más, de azért a biztonság kedvéért ide is rakok pár linket:

https://www.youtube.com/watch?v=gKrEKrQcv90
https://www.youtube.com/watch?v=ZSAIW3P4ayU
https://www.youtube.com/watch?v=8RfRY59U5Vg

lehet itt szavazásokat nyitni és március végéig húzni azt, hogy végre kiderüljön, hogy nem mehet, tavaly az én autómmal is ment a baszakodás (mert erre tényleg nem tudok mást mondani)

Ne döntsék már el a kezdők és a versenyeken soha meg nem jelent fórumbetyárok, hogy egy versenyző autója szabályos vagy nem... van versenybíróság, az döntse el, aztán majd ha lesz döntés azt elő kell vezetni

Ati voltam puszi

U4RC:
Wraith
RR10

1.9:
Jeep "CRAWL1" Wrangler YJ
RR88
Jeep OB

Onroad:
TT01E

Vissza a tetejére 

Hozzászólás Elküldve: vas. jan. 25, 2015 3:03 pm 
Sziklamászó

batkaaa írta:
Fiúk, én nem akarom kisebbíteni az érdemeiteket, ...

Látom az egy felkiáltó jel nem volt elég!

Döncy írta:
Ezt most mint versenytárs és RC-t kedvelő magán ember írtam, nem mint HRCCT tag!

Kedves Ati!

Ezt a hozzászólást nem a csapat írta, csak én!

Szerintem van így és szerintem nem hasonlít a szabályzatban leírt, illetve nem leírt de köröl-belül definiált autóhoz!
Engem nem hatnak meg a videók. Mert azok az autók nem e szabályzat szerinti versenyeken-rendezvényeken vesznek részt.

Belefér a szabályzatba Peti autója? Véleményem szerint nem!
Ennyi. Ezzel részemről is le van zárva a téma.

Vissza a tetejére 

Hozzászólás Elküldve: vas. jan. 25, 2015 5:54 pm 
Off-road Mester

Szia Ati

Köszönjük a degradáló felvilágosítást, igaz elkéstél vele. Teljesen fölöslegesen linkelgeted az általunk is ismert videókat. Hidd el nem mi találtuk ki ennek a szakágnak az elnevezését. (beszélgess erről Tacsyval pl, ő alapító volt ebben ) Nagyon sokszor és sok helyen beszéltünk már erről, hogy téves az rc-n belül ez az elnevezés. Azonban mivel az off-road kifejezést a buggy-truggy-sct kategória használja, kb mindenhol a világon a triál elnevezést használják a hozzánk hasonló "srácok"....

Én sem akarok vitázni senkivel, de már írtam mit gondolok lohr ügyben. A döntés mindenképp nehéz, mivel mindkét esetben mi lehetünk a genyák. Ha engedjük akkor a társak szemében, ha nem akkor meg előttetek leszünk fekete bárányok. (ezt mondjuk nem tudom miért, de ez van) Annyi pálinkám nincs, hogy mindenkit megbékítsek. Múltkor próbáltam, akkor sem jött be....
A szavazással kicsit a Ti kezetekbe akarnánk adni a döntést, mivel elsősorban a saját játékotokról van szó.
Hidd el, nem baszakodásról van szó. Egyenlőbb feltételeket szeretnénk biztosítani, legalább az autók terén... Ezért lettek pl a méretek is behatároltabbak az idén.

Kép

Vissza a tetejére 

Hozzászólás Elküldve: hétf. jan. 26, 2015 10:24 pm 
Szalagszedő

Sziasztok Srácok!

Szerencsére életem során volt alkalmam egy-két 1:1-es autósport szakágba versenyautót építeni. Elmesélem, hogy ott hogy mennek a dolgok, hátha tanultok belőle!
Az adott szakágban indulni szándékozók elolvassák a szabályzatot és a szerint megépítik az autót. Az építés mindig a szabályzat határainak boncolgatásával történik, hiszen ez az alapja a várható sikernek, ugyanis egy szabályzatba bőven beleférő jármű soha, de soha nem tud jó versenyautó lenni.
Ezek után, ha valamilyen érdekes megoldás születik és az a szakág fejlődése szempontjából hátrányosnak ítéltetik, akkor a következő évben esetlegesen azt jobban beszabályozzák. De jegyezzük meg, ami a szabályzatban tiltva nincs az mindig és mindenkor szabályos!

Tehát a következő a véleményem a dologról. Eszem ágában sem volt azt megkérdezni, hogy ezzel az autóval mehetek-e vagy sem! Köszönöm azt én magam is el tudom dönteni a szabályzat alapján! Én egyedül a szélvédő és az ablaktörlő lapátok tekintetében szerettem volna engedményt kérni. De, most már felesleges ezzel kapcsolatban szavazgatni meg b….kodni, az autó eredetije (azóta kiderítettem) némely piacon szélvédővel és ablaktörlővel került forgalomba, így azt építem meg a szabályzat szerint!
Mindenesetre örülök, hogy nagy érdeklődés övezi azt, hogy milyen autóval indulok idén, de mindenki nyugodjon le a pi…ba, az első verseny gépátvételén találkozunk! Ott mindenki a szemembe mondhatja fair play módra, hogy szerinte miért nem szabályos a konstrukcióm.

Üdv.:
P

U.i.:
Döncy, természetesen a kétszemélyes verzióját néztem ki.

Citroën 2CV Proto
UMM Alter II
Jeep CJ7, YJ
Land Rover Defender, Discovery
Wraith:Jeep
Hummer H1 1:6
Yeti XL
RR10

Vissza a tetejére 

Hozzászólás Elküldve: hétf. jan. 26, 2015 10:25 pm 
Bója kerülgető

Sziasztok.

Csak egy apró észrevétel vélemény...

Amit Döncy írt egy vélemény és kifejtette érveit ellenérveit, azt gondolom mint "magán" rc kedvelő állást foglalt és pro kontra leírta versenyzőként mit szól hozzá.
Úgy gondolom akár indulhat majd a kis lohr, akár nem ez egy korrekt vélemény indokokkal érvekkel alátámasztva.(pirossal kiemelve)
Szerintem ha ezt így jelzitek Petinek biztos meg lehet csinálni és nincs vita.

Viszont amit személy szerint nem értek az a szavazás...

Most komolyan...ha építek egy autót és a csapattal egyeztetek, akkor lehet Én egy paraszt vagyok, de pont le...nám ki mit szavaz az autómra ha megépítem a szabályoknak megfelelően...

Ja....hogy akar -e velem versenyezni...nem kívánság kérdése...ha az autóm belefér a szabályzatba a "versenybírosággal" egyeztetve bemutatva nem mellesleg leleményesen választottam akkor azt el kellene fogadni a versenytársaknak...

Nehogy már név nélkül véleményezzünk egy el nem készült autót... :shock:

Én leírom mit szavaztam: IGEN!! Ha megfelel a szabályoknak.

Az egy másik kérdés,hogy nem illik valóban a mezőnybe, de leleményesnek kell lenni,hogy egy ilyen autót válasszunk.

Az Én olvasatomban amit Döncy írt a két ülés, ablakkeret stb...szerintem biztosan megoldható ha jelzitek Petinek.

Például:

Kép

Kép

Nem akartam senkit sem kioktatni, vagy okoskodni, viszont a név nélküli szavazás egy leendő versenyautóval kapcsolatban ráadásul sporttársunkkal...nem feltétlenül a legjobb út, még ha jót is szeretnétek vele amiben biztos vagyok.

A végén úgyis a "versenybíróság dönti el" ezt nem nekünk kell eldönteni főleg nem nevek és érvek nélkül.

Köszönöm ha elolvastátok.

Remélem egy jó hangulatú klassz szezonnak nézünk elébe minden bajnokságban.

A szervezésekhez sok sikert és kitartást kívánok mindenkinek.

Szép estét.

Üdv: Bandy

Vissza a tetejére 

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 56 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4, 5, 6  Következő

Fórum kezdőlap » Versenyek- Bajnokságok » Lezajlott bajnokságok » 2015 HRCCT