![](./styles/black_pearl/theme/images/spacer.gif) |
Szerző |
Üzenet |
yamahajoe
|
Elküldve: vas. jan. 27, 2013 7:11 pm |
|
|
Tisztelet ! Segítséget kérnék ! Sikerült vennem egy scx vázat, már csak pár dolog kell és repülhet ! Van egy HPI 55t crawler mocim, szabályzót szeretnék venni hozzá, milyet érdemes ? És ha használni akarom 3 cella lipóval is akkor mire figyeljek ? Azt tudom hogy a szervónak speckónak kell lennie, de mást nem tudok! A másik hogy kaptam 6 cellás lopó aksikat és ebből akarok csinálni 2 vagy 3 cellás lipókat, csinált e már valaki hasonlót?
Köszönöm a válaszokat!
|
|
![](./styles/black_pearl/imageset/arrow_down.png) |
|
Leowrc
|
Elküldve: hétf. jan. 28, 2013 7:39 pm |
|
Off-road Mester |
![Avatar](./download/file.php?avatar=54_1474016493.jpg) |
Csatlakozott: csüt. jan. 12, 2012 5:05 pm Hozzászólások: 4360 Tartózkodási hely: Gödöllő
|
Hi Az 55 körös motor lassú lesz, ámbár egy 20-21 pinionnal elmegy. Szabályzót szinte mindegy mit raksz hozzá. A kérdés hogy 2 vagy 3 cellával akarod használni. Itt már lényeges lehet a szabi tudása. Ha itthon akarsz szabit venni, mivel gondolom hamar talra akarod tenni a vasat, akkor jó választás lehet egy sima ill autómata fékes robitronic, ansmann vagy lrp is. A szervónak nem sok köze van a szabályzóhoz. Illetve mégis, mert pl nem mindegy mekkora BEC van benne. Ha 3 cellával mész, a szervód akkor is csak kb 6 voltot fog kapni. A 11 volt csak a motor felé fog menni. Remélem tudtam segíteni. Üdv: Leo
_________________ RC4WD TF2 Marlin Crawler, RC4WD TF2 Toyota 4Runner RC4WD TF2 SWB Jeep Wrangler, RC4WD TF2 LWB Toyota SR5 Vanquish VS4-10 Jeep JK, SCX10 Jeep Wrangler, TT Subaru, - RC4WD TEAM DRIVER - CRAZY-CRAWLER TEAM DRIVER - TOPMODELLISMO TEAM DRIVER - ![Kép](https://c1.staticflickr.com/1/638/32117573655_df33c9796a.jpg)
|
|
|
Döncy
|
Elküldve: hétf. jan. 28, 2013 8:34 pm |
|
Sziklamászó |
![Avatar](./download/file.php?avatar=58_1485261226.png) |
Csatlakozott: szomb. jan. 21, 2012 2:52 pm Hozzászólások: 1236 Tartózkodási hely: Százhalombatta
|
yamahajoe írta: A másik hogy kaptam 6 cellás lopó aksikat és ebből akarok csinálni 2 vagy 3 cellás lipókat, csinált e már valaki hasonlót? Helló! Ha nem akarod felgyújtani a kéglit töltés közben vagy a kocsit egy akcióban, akkor azt gondolom nem kellene bolygatni a li-po lelki világát. Eddig mindenhol csak azt olvastam a li-po-val kapcsolatban, hogy NE! forrasztgassa, szedje szét otthon az ember. Gondolom, mivel feltetted a kérdést nem igazán vagy otthon az elektronika ilyen forma barkácsolásában. Tehát szerintem ne kokányold, nem éri meg.
_________________ -Döncy- duchony.zoltan@gmail.com Telenor/354-2873
|
|
|
Napalm
|
Elküldve: hétf. jan. 28, 2013 10:43 pm |
|
Sziklamászó |
![Avatar](./download/file.php?avatar=78_1375351644.jpg) |
|
Pedig milyen szépen ég a szétfröccsenő lipo... tiszta napalm... (sajnos viccen kívül, ha 5 perccel később megyünk a műhelybe, akkor leégett volna az egész...)Ha 6 cellás, akkor két eset lehet: -Repülős: ez jó, el kell adni a fórumon, jó áruk van, venni belőle 1-2-3db 2200mah 2 vagy 3 cellásat. -Laptop, vagy mobil szórakoztatóeszköz akku: ez nem jó, mert kicsi a terhelhetőségük... nem lehet modellhez használni
|
|
|
yamahajoe
|
Elküldve: kedd jan. 29, 2013 8:38 pm |
|
|
Köszönöm az infókat ! Hasznos mint aksi mint szabályzó ügyben ! Köszönöm !!!
|
|
|
Latya
|
Elküldve: vas. feb. 03, 2013 8:47 am |
|
|
Haii Azt lekövettem hogy Balsa fából kezd bár az hogy a végére hova tűnt a balsa cucc belülről nem értem..azaz azt hogy akkor minek kellett a stirol alá ? De a kérdésem ez ![Kép](http://kepkezelo.com/images/seishgpjegin3ntb2qg.jpg) Ha stirol akkor minek a fülek ha papír akkor meg nem értem az egész projektet Valaki nézen már rá Köszönöm http://www.rccrawler.at/forum/viewtopic.php?f=24&t=2162&start=30Nem mellesleg Q va jó ez a T3 !!! Üdv L Atya Rc Custom Builder__________________________________________________________________________________Csepel 130B ; Hummer H1 ; Project Crawler ; Toyota Hilux ; Grand Cherokee ; JeeP Nukizer ; JeeP Cherokee XJ ; JeeP Comanches ; Nissan Patrol ; '63 Willy's JeeP ; Defender 109 ; JeeP Lower Forty ;scx Hot-Rod; ~Dodge M80
|
|
|
Döncy
|
Elküldve: vas. feb. 03, 2013 9:29 am |
|
Sziklamászó |
![Avatar](./download/file.php?avatar=58_1485261226.png) |
Csatlakozott: szomb. jan. 21, 2012 2:52 pm Hozzászólások: 1236 Tartózkodási hely: Százhalombatta
|
A balsa szerintem ott van, csak glettelve van. Mint, ahogy a hajókat csinálják. Balsa alap, mert könnyen alakítható és persze könnyű. Aztán telibe glett, csiszol-glettel-csiszol-glettel... A végeredmény műanyag hatású, sima felület. A füles dolog, gondolom styrol, talán 0,5-ös. A fülek a nagyobb ragasztási felület miatt, tehát erősebb kötés, de viszont hajlítható ívben.
_________________ -Döncy- duchony.zoltan@gmail.com Telenor/354-2873
|
|
|
Latya
|
Elküldve: vas. feb. 03, 2013 10:30 am |
|
|
THX Ott kavarodhattam meg hogy stirolozza, vagy mivel még itt ott le is burkolja a kasznit 1mm stirollal..........azért nem értettem teljesen mert ezek szerint keveri a két teknikát van ahol balsa + gittelés és van ahol stirolból csinálja a külső részeket Nos az amit ott bevagdosott mint egy papír kalapnál a 0,5 stirolnál az szerintem meg rosszabb varia mintha vágott volna egy 2×2mm csíkot és azzal erősíti a sarkot... pl és a végén még ki is tudod kenni az egészet "sziloplasztos sarokkikenés" szerűen egy összefogó áthatoló erősítő ragasztással így: ![Kép](http://www.rcpilot.hu/users/1646/16772/b_201302011452514335.jpg) Sztem itt mindkét részről 2-2 mm a ragasztott felület pontosabban oda tudod rakni mert előbb a csíkot teszed fel és utána a "lap" már csak ragasztós, nem kell illesztgetni de és fele annyi meló és nyalás mint sztem a cikk cakk balhé. Na meg annál a gittelés több mert nem tudod teljesen ütköztetni a két anyagot élére mert esetünkben az alső "sarka" íves a kis fülek végett azaz végig marad egy rés az oldallap mellett amit végig kell gittelni.... ![Kép](http://kepkezelo.com/images/e2h2bgjtkmxuef73okls.jpg) A balsa / gitt / stirolt igazából nem látom át ennél a projektnél mert a T3 eleje csak 1 irányban (keresztben) íves felfelé egyenes így sztem hót felesleges alá a balsa cucc... Az M80-é pont minden irányból íves ott inkább jobb egy ilyen balsa előkészítős.. Nos érdekes az építés menete ezért is nézegetem az ottaniakat is, el-el csíp az ember egy két jó dolgot. Üdv L Atya Rc Custom Builder__________________________________________________________________________________Csepel 130B ; Hummer H1 ; Project Crawler ; Toyota Hilux ; Grand Cherokee ; JeeP Nukizer ; JeeP Cherokee XJ ; JeeP Comanches ; Nissan Patrol ; '63 Willy's JeeP ; Defender 109 ; JeeP Lower Forty ;scx Hot-Rod; ~Dodge M80
|
|
|
batkaaa
|
Elküldve: szer. feb. 06, 2013 12:40 pm |
|
Pályabejáró |
![Avatar](./download/file.php?avatar=98_1329829476.png) |
Csatlakozott: csüt. feb. 16, 2012 8:48 pm Hozzászólások: 735 Tartózkodási hely: Zsámbék
|
_________________ ![Kép](http://i63.tinypic.com/34506wz.png) U4RC: Wraith RR10 1.9: Jeep "CRAWL1" Wrangler YJ RR88 Jeep OB Onroad: TT01E
|
|
|
batkaaa
|
Elküldve: szer. feb. 06, 2013 12:40 pm |
|
Pályabejáró |
![Avatar](./download/file.php?avatar=98_1329829476.png) |
Csatlakozott: csüt. feb. 16, 2012 8:48 pm Hozzászólások: 735 Tartózkodási hely: Zsámbék
|
_________________ ![Kép](http://i63.tinypic.com/34506wz.png) U4RC: Wraith RR10 1.9: Jeep "CRAWL1" Wrangler YJ RR88 Jeep OB Onroad: TT01E
|
|
|
|
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég |
|
|
|
Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban. Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban. Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban. Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban. Nem küldhetsz csatolmányokat ebben a fórumban.
|
|