|
|
Oldal: 1 / 1
|
[ 4 hozzászólás ] |
|
Szerző |
Üzenet |
aSab
|
Elküldve: hétf. máj. 06, 2013 12:42 pm |
|
|
egy kis véleménycserére van szükségem.
tegnapi autózás közben arra lettem figyelmes, hogy ütnek a kihajtások/kardánok a tengelyeken menet közben. ezt csak egy bizonyos határszöget elérve teszik, amikor megfeszül a központi kihajtásnál és a tengely(ek)nél a két csatlakozófej.
most ezt úgy tudom kiküszöbölni, hogy a lengéscsillapítók shaftjának hosszát visszaveszem (kb. 3-4mm). ezzel viszont veszít az artikulációs képességéből az autó. biztos nem sokat veszít, és lehet, hogy arra a pár milliméterre már nincs is szükség. babráltam még a felső linkek hosszával is, de az nem módosított olyan jelentősen, mint a függőleges tengelyen történő elmozdulás.
egyedi eset lenne? más hogy oldotta meg ezt a problémát? az axial wb8 kardánokat nem akarom lecserélni, így olyan javaslatokat nem várok, hogy cseréljem le traxxas kardánra.
köszi Sz.
|
|
 |
|
 |
Leowrc
|
Elküldve: hétf. máj. 06, 2013 1:55 pm |
|
Off-road Mester |
 |
Csatlakozott: csüt. jan. 12, 2012 5:05 pm Hozzászólások: 4360 Tartózkodási hely: Gödöllő
|
Hi Nagyon jók az új axi kardánok, de csak bizonyos fokban képesek "törni". Nézz szét, hogy a hidak jó szögben állnak-e. Ámbár ez gyári kitt volt nem? Tulképpen mindennek a helyén kéne lennie. Az artikuláció meg nem minden hidd el. Ha kicsit csökkentett magassággal jó, akkor inkább hagyd úgy.
Üdv: Leo
_________________ RC4WD TF2 Marlin Crawler, RC4WD TF2 Toyota 4Runner RC4WD TF2 SWB Jeep Wrangler, RC4WD TF2 LWB Toyota SR5 Vanquish VS4-10 Jeep JK, SCX10 Jeep Wrangler, TT Subaru, - RC4WD TEAM DRIVER - CRAZY-CRAWLER TEAM DRIVER - TOPMODELLISMO TEAM DRIVER - 
|
|
 |
|
 |
aSab
|
Elküldve: hétf. máj. 06, 2013 1:59 pm |
|
|
szia Leo,
alapjaiban gyári kit, de a felső linkek saját gyártmányok. azok és az alsó linkek hossza nyilván befolyásolja a tengelyek dőlésszögét. a felsőkét még csak-csak tudom állítani, de az alsókat legfeljebb úgy tudom rövidíteni, ha a rod-end-ek műanyagjaiból csippentek le.
kb. milyen szöget zár be a vízszintessel az első ill. hátsó "behajtás"i csonk a tengelyeken? vagy ezt is csak érzésre?
|
|
 |
|
 |
Leowrc
|
Elküldve: hétf. máj. 06, 2013 2:35 pm |
|
Off-road Mester |
 |
Csatlakozott: csüt. jan. 12, 2012 5:05 pm Hozzászólások: 4360 Tartózkodási hely: Gödöllő
|
Hi Hátul kicsit állhat felfelé, elől meg az a lényeg hogy a "c" hub csapolása közel függőleges legyen.
Üdv: Leo
_________________ RC4WD TF2 Marlin Crawler, RC4WD TF2 Toyota 4Runner RC4WD TF2 SWB Jeep Wrangler, RC4WD TF2 LWB Toyota SR5 Vanquish VS4-10 Jeep JK, SCX10 Jeep Wrangler, TT Subaru, - RC4WD TEAM DRIVER - CRAZY-CRAWLER TEAM DRIVER - TOPMODELLISMO TEAM DRIVER - 
|
|
 |
|
 |
|
|
Oldal: 1 / 1
|
[ 4 hozzászólás ] |
|
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 3 vendég |
|
|
|
Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban. Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban. Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban. Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban. Nem küldhetsz csatolmányokat ebben a fórumban.
|
|
 |