|
Szerző |
Üzenet |
Radzsbi
|
Elküldve: kedd okt. 16, 2012 10:04 pm |
|
Bója kerülgető |
|
Csatlakozott: hétf. jan. 23, 2012 5:41 pm Hozzászólások: 276 Tartózkodási hely: Üröm, Bp. III. ker. mellett
|
Ha alászedve dől, az az utánfutás miatt van. Ha az axinál is, ha vizszintben van a kardánbehajtás, akkor az is dől. Ugyanígy. Na jó, nem ugyanígy, de hasonló: Axinál csak az autó hosszanti függőleges síkjában dől hátrafelé az alátekeredés tengelye, míg a mercinél befelé is dől ugyanez a tengely.(Az nincs függőleges síkban.) Asszem. Ha ezzel most nem segítettem, majd megmutatom...
|
|
|
|
|
Latya
|
Elküldve: szer. okt. 17, 2012 6:17 am |
|
|
Így...THX Kormányszőg +1-2° a gyárihoz képest, Függőleges dőlés szög 10-12% fordulási irányban. Kíváncsi leszek mit csinál Radzsbi neked mennyit "tartanak szét" az első kerekek ? A hátsókkal játszottál valamit vagy az alap ? Ott összetartásról hallottam de még nem értem a miértjét..... Üdv L Atya Custom Builder HRCCT Co. __________________________________________________________________________________ Csepel 130B ; Hummer H1 ; Project Crawler ; Toyota Hilux ; Grand Cherokee ; JeeP Nukizer ; JeeP Cherokee XJ ; JeeP Comanches ; '63 Willy's JeeP ; Defender 109 ; JeeP Lower Forty ;
|
|
|
|
|
Döncy
|
Elküldve: szer. okt. 17, 2012 7:21 am |
|
Sziklamászó |
|
Csatlakozott: szomb. jan. 21, 2012 2:52 pm Hozzászólások: 1236 Tartózkodási hely: Százhalombatta
|
A hátsó összetartás az egyenes futás miatt kell. Trialnál nem feltétlen számítanak ezek a dolgok, ilyesmiknek nagy sebességnél van jelentősége.
-Döncy-
_________________ -Döncy- duchony.zoltan@gmail.com Telenor/354-2873
|
|
|
|
|
Radzsbi
|
Elküldve: szer. okt. 17, 2012 12:09 pm |
|
Bója kerülgető |
|
Csatlakozott: hétf. jan. 23, 2012 5:41 pm Hozzászólások: 276 Tartózkodási hely: Üröm, Bp. III. ker. mellett
|
Triálnál is jól jöhet az összetartás /ha pl oldalra csúszna le a kocsi fara/, mert a terhelt kerék összetart, és így feljebb tuszakolja azt. (Ugye ez él gyorsabb, főleg versenyautózásnál sima oldalterhelésben is, így nehezebben tör ki a kocsi hátulja, mindig egyenes felé igazítja, 1:1 hétköznapiban pedig minimális az érték, hogy a csapágyakat befeszítve, azok holtjátékának felesleges hatásait minimalizálják, stb...) A bibi, hogy mi sokat tolatunk, így ebben az esetben széttartássá módosul a dolog, és pont ellentétes hatást érsz el vele. (Ergo nem hogy csak lecsúszik a farod a rézsűn, hanem még arra is próbál menni a kerék...)
Az elejével azért csak óvatosan /ami az utánfutást illeti/, mert így tök jó akkor, ha a kerék éppen felkap egy sziklára, kevésbé teszi magát a kocsi a kormányzáskor jobbra-balra. Viszont ha csak szimplán vízszintes paccon állsz, vagy ha a kerék hátsó része kap fel éppen valahova, és úgy kormányzol rá (ami egy kapupár között nem ritka) itt is ellentétes lehet a hatás... Dobálja magát a verda, lehet éppen a karóra. :S Persze ha ezt kordában tartod, és már előre tudod, hogy bármely kormánymozdulat adott talajon merre mozdítja majd a kocsit, akkor előny is lehet.
Nekem a széttartásom szerintem 4-5° körüli a Jeep-en, ránézésre. De véghelyzetben Ackermann még mindig távoli..., meg már a rugó is csak útban van.
És ez az alváz miféle lészen?
|
|
|
|
|
Latya
|
Elküldve: kedd okt. 23, 2012 7:29 pm |
|
|
Körbesassoltam 2'2 ügyben odaát.. Hát nem a wrajt tetszik még most se de ez az 1:5 - 1:6 os méretű főképpen WJ tálé rendben van http://www.rccrawler.com/forum/large-scale-rigs/389205-hillbilly-willys.htmlvalami GIJoe autóból építik... jövőre egy tálé 2,2 ??? Üdv L Atya Custom Builder HRCCT Co. __________________________________________________________________________________ Csepel 130B ; Hummer H1 ; Project Crawler ; Toyota Hilux ; Grand Cherokee ; JeeP Nukizer ; JeeP Cherokee XJ ; JeeP Comanches ; '63 Willy's JeeP ; Defender 109 ; JeeP Lower Forty ;
|
|
|
|
|
Latya
|
Elküldve: kedd okt. 23, 2012 8:16 pm |
|
|
|
|
|
|
Leowrc
|
Elküldve: kedd okt. 23, 2012 8:32 pm |
|
Off-road Mester |
|
Csatlakozott: csüt. jan. 12, 2012 5:05 pm Hozzászólások: 4360 Tartózkodási hely: Gödöllő
|
Hi Ez már beteg méret táléra. A wraith még belefér, no de ez?!
Üdv: Leo
_________________ RC4WD TF2 Marlin Crawler, RC4WD TF2 Toyota 4Runner RC4WD TF2 SWB Jeep Wrangler, RC4WD TF2 LWB Toyota SR5 Vanquish VS4-10 Jeep JK, SCX10 Jeep Wrangler, TT Subaru, - RC4WD TEAM DRIVER - CRAZY-CRAWLER TEAM DRIVER - TOPMODELLISMO TEAM DRIVER -
|
|
|
|
|
Latya
|
Elküldve: kedd okt. 23, 2012 8:34 pm |
|
|
50% wraitból építik, nézz körbe kint a Large Scale Rigs (15 Viewing) topikban sztem wraith szerű méret... szerintem
Üdv L Atya
Custom Builder HRCCT Co. __________________________________________________________________________________ Csepel 130B ; Hummer H1 ; Project Crawler ; Toyota Hilux ; Grand Cherokee ; JeeP Nukizer ; JeeP Cherokee XJ ; JeeP Comanches ; '63 Willy's JeeP ; Defender 109 ; JeeP Lower Forty ;
|
|
|
|
|
Leowrc
|
Elküldve: kedd okt. 23, 2012 8:38 pm |
|
Off-road Mester |
|
Csatlakozott: csüt. jan. 12, 2012 5:05 pm Hozzászólások: 4360 Tartózkodási hely: Gödöllő
|
Az lehet. De! Azt elfelejted, hogy a gyári felni nem ennyire offszet-es és a váz sem ér ki a kerekekig. Ebben a formában nekem már túl nagy. A többi autóm mellett egy monstrum lenne. Nálam nincs helye. Üdv: Leo
_________________ RC4WD TF2 Marlin Crawler, RC4WD TF2 Toyota 4Runner RC4WD TF2 SWB Jeep Wrangler, RC4WD TF2 LWB Toyota SR5 Vanquish VS4-10 Jeep JK, SCX10 Jeep Wrangler, TT Subaru, - RC4WD TEAM DRIVER - CRAZY-CRAWLER TEAM DRIVER - TOPMODELLISMO TEAM DRIVER -
|
|
|
|
|
Latya
|
Elküldve: kedd okt. 23, 2012 8:40 pm |
|
|
hát az 1:6 az már nagyautó az igaz... Üdv L Atya Custom Builder HRCCT Co. __________________________________________________________________________________ Csepel 130B ; Hummer H1 ; Project Crawler ; Toyota Hilux ; Grand Cherokee ; JeeP Nukizer ; JeeP Cherokee XJ ; JeeP Comanches ; '63 Willy's JeeP ; Defender 109 ; JeeP Lower Forty ;
|
|
|
|
|
|
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 0 vendég |
|
|
|
Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban. Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban. Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban. Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban. Nem küldhetsz csatolmányokat ebben a fórumban.
|
|
|