Madman740 írta:
- kerék átmérő max 105 mm
- gumi kilógás max 5 mm ( ??? )
- a lexán kaszniknál a kerék átmérő max 100 mm
- méretarány: 1/8 -tól 1/12-ig
Nos én említettem közöljük de aszonták amig nem döntitek el akartok e jönni addig minek....
(Bár én sem vagyok jelenleg a biztos megyek felsorolt névsorban látható, rajtam kívülálló okokból attól még lehet kerékpárral elmegyek egyedül párizsiig ja nem a bécsi szeletig..

)
Viszont úgy fest csak lenne értelme ezzel a költségekkel és a témakört felvető összes ponttal foglalkozni még mielőtt csöcsre fut a dolog. Független a szavazástól !
Én Szavaztam a " Menjünk De Magyar verseny Magyar honban ! ! ! " szerű pontra... (még mielőtt)
Visszatérve az Ausztriai futamra
Mikor megkerestek azzal fordultak a Magyar Rctársadalom felé hogy vegyünk részt a verseny rendezvényük (eiken) akár oda vissza.
Viszont ha indulni akarsz olyan értékelhető autóval a versenyükön amire meginvitáltak szélesíteni kell a mi szabályzatainkhoz képest, gumikat cserélni és méret arányosítani...És ez a hazai mezőnyben nem 1-2 autót érint tudjuk.
Egy arányosított stirol kasznimon nem látom életszerűségét átragasztani szélesebbre Bár 1/2 nap alatt megoldom fényezve tudjuk... Viszont másnak nincs ilyen lehetősége ugye !! és mint közösség ez is szem előtt kell tartsuk. Ja a versengős Gummám is 109-es a törött anszmann meg 108mm...
Viszont ha elloholsz annyi kilométert és csak úgy mész mint nálunk a lego autósok az nagyon baráti és ha tele vagyunk dellával biztosan űber Kúl de megint más szemléletből tekinti az ember a mennék én is szavazatot. Itt már ugye érinti a szavazást mert ha utólag tudod ezeket meg lehet változik a vélemény.
Én ha mennék vagy a szabályzaton egyeztetünk vagy alávetem magam és a járművemet az ő szabályaiknak amely számomra elgondolkodtató... független attól hogy csóringer vagyok...Költségekkel jár az autó részéről így ha a versenyben menni akarok tudni kell mennyibe fog az kerülni pluszba attól független hogy kibiciklizek.
Továbbá a jelen építések tekintetében ha nálunk nincs is szabályozva kieshet pár új projekt a méretarány végett....

Ezt pedig annyira sajnálnám
Szal én mint Latya ! ! Támogatnám a bővebb információéhség kielégítését (Viszont lehet ehhez nincs elég pontom a hierarchián.....)
és egy olyan kompromisszumos közös versengés szerűt az Ausztriai Rc társakkal, ahol mindkét Ország autói indulhatnak faragás és plusz technikai költségek nélkül (ez lehet akár egy a futamoktól független rendezvény) Így egyik oldal sem kerül sem anyagi vagy technikai háttérbe a másik csapattal szemben...
Kompromisszum kell ha tömeges bartelezést akarunk !!
Természetesen rettenetesen örültem a megkeresésnek és azonnal vette a kontaktot a csapat az Ausztriai Rc-sekkel (név szerint Daniel Siegl úrral) aki meginvitált a kinti futamra.
Örülünk az Europai nemzetközi megmérettetések valószínűnek tartom ezáltal megindult fejlődésének de sok a nyitott kérdés amire még meg kell keressük mi magunk a választ a saját házunk táján
Természetesen ez minden csak : Szerintem
és lehet ismét elment az eszem...de hát...ilyen vagyok
ha valakinek valami nem tixta kérdezzen mert erre van a fórum
Madman-nek meg köszönöm a fordítást érdeklődést és segítséget
Üdv a én
Custom Builder
__________________________________________________________________________________
Csepel 130B ; Hummer H1 ; Project Crawler ; Toyota Hilux ; Grand Cherokee ; JeeP Nukizer ;
JeeP Cherokee XJ ; JeeP Comanches ; Nissan Patrol ; '63 Willy's JeeP ; Defender 109 ;
JeeP Lower Forty ;scx hot-rod