Közben belefutottam egy problémába és gondoltam nem árt ezt is megosztanom...
Spektrum (SR301) vevő régebbi szabályzóval, 5V 1A-es BEC-el.
(Na ez a kevés, bár a Robitronic Crawler szabi is ennyit tud)
Valamint egy ilyen szervó, ami még csak nem is a normál méret, kisebb:
ESH9901
méret: 36x15.5x25.6mm
nyomaték: 4.6kg-cm (4.8V) / 5.7kg-cm (6V)
A lényeg, ha gyorsan jobbra-balra kormányoztam, annyira beette a szervo a feszt
hogy lekapcsolt ez a csodás "Seggtrum" vevő. Bizony a max 1 Amper még ennek a kis
szervónak is kevés. Rápróbáltam a Savöx 0251MG-t is tesztelni. XD Ahogy a kormányt bármelyik
irányba kicsit gyorsabban fordítottam volna, egyből kihalt minden.
Kellene BEC, de kipróbáltam a kondis alternatívát. Szereztem egy rossz alaplapot és leszedtem róla
pár kondit. Sajnos csak 6,3V/3300uf és 16V/1000uf-osak voltak amik megfelhettek.
Csináltam 2 félét.:
A képet az RcPilot.hu tárolja. A 16V-osból végül 3db kellett, a 6,3-as egy db ugyanazt hozta. Csak rádugtam a vevő bat/bind csatijára és a kis szervó szuperül megy.
A Savöx sokkal jobban, de annak kellene vagy 1Farados kondenzátor, de akkor elvinné.
Ha valakinek csak egy kicsi plusz kell, próbálja ki mielőtt vesz egy BEC-et. Általában minimum 10-16Volts kondit ajánlanak, bár mivel a vevőm jelen esetben 5Voltot ad ki, nekem elég volt a 6,3-as is.
A minimum 10V és minél nagyobb Farad érték a lényeg. A legjobb hogy párhuzamosan kötve a teljesítményük összeadódik. Sorosan nem igazán és sokkal komplikáltabb kiszámolni.
Ha valaki talál jó nagyot ami még súlyban és méretben megfelel, az hegessze be és elmúlik a kihagyás!
Polaritásra ügyelni, a jel ágra ne dugj semmit!
Remélem ez viszont hasznos volt!
Üdv!