Egy kezdő autós története - amolyan mese szerű egyveleg

2008 óta modellezem, kezdtem repüléssel, majd 2015 nyár óta gyarapodnak a hajók. Az autós vonal valahogy sose fogott meg... most pedig itt ülök mint az u4rc 1.9 class 2016 -os bajnoka ... szóval nagyot fordult a világ.

Az RC autó modellezés tulajdonképpen egy véletlen aliexpr. nézelődéssel kezdődött.
Láttam ott egy Feiuye FY-03 -ast, ami a vaterra twin hammer egyfajta klónja. Mégközelibb testvér a Wltoys K949 ... Gyors matek után is elrettentő számok jöttek ki a K949 -re. Egy kínai gép is 80e ++ ha VÁM is rámegy ...
Aztán egyfajta önzetlen felajánlással tesztlehetőséget kaptam Gál CSabi gépével. Opció lett volna épp eladó Twin Hamerre, de új gép vásárlása mellett döntöttem a Lindingertől.
Kalandosan ért ide a masina ... de itt van.

2017 ápr. óta tehát RC autós (is) lettem.
A választott kocsi az u4rc miatt a Vaterra Twin Hammers v2 lett. Ami minőségben sinám veri a fentebb írt kínai tevéreit.
A Twin egyfajta hybrid, adatlapja szerint rock race crawler.
Amolyan semmilyen terepen nem professzionális járgány, de igény esetén minden helyszínen bevethető kis átalakítással. Szóval egy összvér, ami mint kiderült egy baromi jó választás volt ill akkor is az ha csak élményt akarsz gyűjteni, mert meglepően széles körben használható.
Versenyzés:
Már a vásárlás pillanatában az új sorozat, a LEO által szervezett u4rc 1.9 részvétel volt a cél.
Kezdőként versenyezni? Naná. Merészet álmodni könnyű, de talán pont azért is csábultam el az autós irányba, mert itt több a megméretettési lehetőség.
U4RC
Mi is az? Egy alapvetően off-road pályán zajló körverseny. Helyenként kövekkel stb nehezített terepen.
Futam 1 , Szada
Az első u4rc 1.9 verseny elmaradt (sajnos épp nem is értem volna rá), így a szezonkezdetre sokat kellett várni.
Addig is 1-2 privát teszt. pl. Bakonynána Római fürdő Rc Kaland Túra szervezésben stb.
Futam 2 , Dorog
életem első versenye, és lám 2. rajtpoz egy sajnálatos borulás miatt az időmérőn. Utána álomszerű verseny, egyre jobban élveztem ahogy kezdtem a kocsit és a pályát is megszokni. Első hely az első versenyen. Wow.
A technika hibamentes volt. LEO még rá is kérdezett hogy milyen konfig van benne? Mondtam gyári. Kefés. Elkerekedő szem volt a válasz, miszerint túl jól megy
Futam 3 , Csepel 1 (Gerilladrift , trial pálya)
A versenyt megelőző napon a kocsi az au.g20-as RC Veszprém "Zúzó" napod volt, és kb 12 akkinyit ment. A hátsó telókból mint utólag kiderült elillant az olaj.
Aug 21 Csepel. - Napszúrás és rosszullét ide vagy oda, pole pos. után kateg. 2 hely. Üres hátsó schock -val.
Ugratáskor stb csak a rugóerő volt a hátsó telóknaál. A kocsi minden irányban ment kigyorsításkor, csak egyenesen nem. Nem élveztem. De örültem az eredménynek. Feltöltés után a kocsi várta az utolsó bajnoki futamot.
A kocsi a verseny óta hordozza magán a foci EB tsizteletére a piros-fehér-zöld zászlót. Ami egyben a kocsi névjegye is lett számomra. (pótkerék takaró) ... amugy egy személygépkocsi tükörre rakható zászlót alakítottam át

Futam 4 , Csepel 2
Még mindig alap kefés technikával indultam, pedig a BL konfig és a digit servo is megvolt már a Csepel1 óta.
A kocsi hozta az elvártat. Pole poz. Ami nekem nem jó ómen, és rendre nyűgös futamot vonz be.
Kínos 4. hely, rengeteg borulás. A kezdetben túl nehéz pályát nagyon megszerettem. És amikor épp nem fejtetőn vártam a segítőket (vagy rohantan én magam visszaborítani) akkor marha jókat mentünk a TH-val ...Az ellenfelek is siettek, ergo kissé bepánikoltam. Na mondom itt a vége a bajnoki esélyeknek ... De sikerült bekocogni / flezárkózni a minimálisan elégséges helyen / -re. A nagy fejlesztés, vagyis a megduplázott akku kapacitás is majdnem kevés lett ... így nincs mese új akkuk kellenek. A decemberi időpontú verseny jól kitolódott, és nekem biza egy elég nehéz és fárasztó időszakban került megrendezésre. Az éves fáradtságot azonban részben pótolta az adrenalin, de rombolta a stressz és a pánik, hogy már az első kör után körhátrányba kerültem ... No mindegy. Mert happy end lett a vége ... na de addig is 53-53p -val holtversenyben vártam hogy mi lesz a döntés a szervezőknél.
u4rc - Final Józsi ellen (Csepel 2*)
A szervezők kitalálták hogy oda-vissza körből menjünk 2-t , és aki nyer az a Bajnok.
Hátrányból, de sikerült fordítani és nyerni. Kb ennyire emlékszem.

Így az u4rc 1.9 bajnoka lettem kezdő RC autósként.
Álomszerű, de nehéz év volt ...
Nyomás alatt menni, időre, a többiek (és főképp önmagad) ellen.
Egy verseny csupa adrenalin, és mindig egyre jobb teljesítményre ösztökél.
... és mielőtt azt hinnéd hogy ez egy könnyű szakág, hát NE hidd. Mert nem az!
Jövőre gyere el, és vívjunk meg az 1.9 -ben

Addig is egy jellemző kép , hogy biz itt is lehet jó tempót menni:
Csatolmány:
Copy of 31075164740_b47a7ef0b3_k_resize.jpg [ 101.3 KiB | Megtekintve 10120 alkalommal. ]