Szerző |
Üzenet |
Dani
|
Elküldve: vas. márc. 02, 2014 8:35 am |
|
Csatlakozott: csüt. jan. 09, 2014 1:16 pm Hozzászólások: 17 Tartózkodási hely: Nemesnádudvar
|
veszter írta: Köszönöm urak! Igyekszem... Dani. A topik az elejétől erről szól elég részletesen, (stirol, reszelő, csiszpapír, ragasztó, snitzer ezek különféle változatai és sok sok kutatómunka... és türelem) de szívesen válaszolok ha valami érdekel részletesebben. Végigolvastam és néztem természetesen nem is egyszer. Konkréten pl. a hűtőrács elkészítése vagy az első lámpák konzoljának legyártása érdekelne. Az ilyen nagyon keskeny, vékony darabok vágásánál nekem pl. mindig hajlott, nyúlt a stirol, nem egy darabot dobtam el emiatt. Magyarul a precíziós munka mikéntje érdekelne. Köszönöm előre is! Dani
_________________ Axial SCX10
|
|
![](./styles/black_pearl/imageset/arrow_down.png) |
|
![](./styles/black_pearl/theme/images/spacer.gif) |
veszter
|
Elküldve: vas. márc. 02, 2014 11:22 am |
|
Csatlakozott: szomb. máj. 25, 2013 9:55 am Hozzászólások: 113 Tartózkodási hely: Makó
|
A hűtőrács részei 1 mm stirol. Elsőként a keret készült el, majd 1x2 mm-es stirol csíkok amelyek a vízszintes rácsozatot adják. Ezek még az asztalon le lettek kerekítve, vékonyítva. Ahhoz, hogy szép párhuzamos csíkokat tudj vágni nem szabad egyetlen egy vágással darabolni a lemezt. Többször finoman kell vágni míg át nem ér lassan a penge. Ekkor lesznek szépek egyenesek a csíkjaid. A csíkok felkerültek egy szerelőkeretre (párhuzamosan) hogy kivehető legyen. Majd a függőleges rácsozat merevítést 0,1 mm!!! vastag műanyag lemezekből vágtam bele (Kb 0,1x1x2 mm/db ![Very Happy :D](./images/smilies/icon_e_biggrin.gif) ) és egyesével csipesz segítségével tettem a helyükre a lapkákat. Fontos volt a pontosság mert így feszültek a két rács közé. Utána cseppentettem meg hátulról ragasztóval az elemeket. El voltam vele egy darabig. Az embléma utólag került bele némi faragással. Hirtelen ennyi....
_________________ Üdv: Veszter
|
|
|
Dani
|
Elküldve: hétf. márc. 03, 2014 9:16 am |
|
Csatlakozott: csüt. jan. 09, 2014 1:16 pm Hozzászólások: 17 Tartózkodási hely: Nemesnádudvar
|
Köszi!
Én is több nekifutásból vágom át az anyagot, főleg a 2mm-est. Ezzel nincs gond, nyilván a technikát és a kitartást, illetve precizitást kell még fejlesztenem. Bíztató látni persze, hogy mit lehet kihozni az anyagból, a munkád lenyűgöző. Lehet, hogy kérdezek még majd a későbbiekben, ha nem gond.
Üdv: Dani
_________________ Axial SCX10
|
|
|
veszter
|
Elküldve: hétf. márc. 03, 2014 6:39 pm |
|
Csatlakozott: szomb. máj. 25, 2013 9:55 am Hozzászólások: 113 Tartózkodási hely: Makó
|
Dani írta: Köszi!
Én is több nekifutásból vágom át az anyagot, főleg a 2mm-est. Ezzel nincs gond, nyilván a technikát és a kitartást, illetve precizitást kell még fejlesztenem. Bíztató látni persze, hogy mit lehet kihozni az anyagból, a munkád lenyűgöző. Lehet, hogy kérdezek még majd a későbbiekben, ha nem gond.
Üdv: Dani Köszönöm! Kérdezz bátran, nem gond. Ha tudok segítek.
|
|
|
Napalm
|
Elküldve: hétf. márc. 03, 2014 7:40 pm |
|
Sziklamászó |
![Avatar](./download/file.php?avatar=78_1375351644.jpg) |
|
Rettentő aprólékos és precíz munka! Sokunknak van mit tanulni belőle! Csak így tovább! ![Cool 8-)](./images/smilies/icon_cool.gif)
|
|
|
veszter
|
Elküldve: kedd ápr. 01, 2014 5:41 pm |
|
|
|
|
|
Latya
|
Elküldve: kedd ápr. 01, 2014 6:11 pm |
|
|
Lesz itt csemege !!!! A betyárját neki !!!
Hajrá figyeljük mert van ám mit !!
Üdv L
|
|
|
Leowrc
|
Elküldve: pén. szept. 05, 2014 1:01 pm |
|
Off-road Mester |
![Avatar](./download/file.php?avatar=54_1474016493.jpg) |
Csatlakozott: csüt. jan. 12, 2012 5:05 pm Hozzászólások: 4360 Tartózkodási hely: Gödöllő
|
Jónapot Kívánok!
Érdeklődeni szeretnék, hogy itten meg mi történik? Ja, semmi?? Lesz valami?
Csókolom: Lejó
_________________ RC4WD TF2 Marlin Crawler, RC4WD TF2 Toyota 4Runner RC4WD TF2 SWB Jeep Wrangler, RC4WD TF2 LWB Toyota SR5 Vanquish VS4-10 Jeep JK, SCX10 Jeep Wrangler, TT Subaru, - RC4WD TEAM DRIVER - CRAZY-CRAWLER TEAM DRIVER - TOPMODELLISMO TEAM DRIVER - ![Kép](https://c1.staticflickr.com/1/638/32117573655_df33c9796a.jpg)
|
|
|
Emunem
|
Elküldve: pén. szept. 05, 2014 10:35 pm |
|
Pályabejáró |
![Avatar](./download/file.php?avatar=1602_1452695043.gif) |
Csatlakozott: pén. nov. 29, 2013 2:46 pm Hozzászólások: 637 Tartózkodási hely: Wien/Kisvárda
|
Érdekes projekt, jó lenne valami folyt köv.
_________________ Üdv: Emunem
Minden lehetséges...
VRX Blade 10T / Piros rettenet Axial SCX-10 / Ford F-150 / KÉK Bálna Tamiya TT-01 / Zöld darázs / BMW Z4 HB Project 2,4GHz / Póráz
|
|
|
Döncy
|
Elküldve: szomb. szept. 06, 2014 12:12 pm |
|
Sziklamászó |
![Avatar](./download/file.php?avatar=58_1485261226.png) |
Csatlakozott: szomb. jan. 21, 2012 2:52 pm Hozzászólások: 1236 Tartózkodási hely: Százhalombatta
|
Na Te sem unatkozol! Igényes a dolog! ![Cool 8-)](./images/smilies/icon_cool.gif)
_________________ -Döncy- duchony.zoltan@gmail.com Telenor/354-2873
|
|
|
|