Halipapi
Nos miután ennyien örvendtek az elmúlt vasárnap eseményének megejtem a be számolót is.
A hely színe Odvashegy mely anno adta a senioroknak aCrawler és szabadkategóriás élmények garmadáját. Remélhetőleg sikerült egy kicsit a műltból idéznem a kortárs triálkodóknak, miről is szól a mifán-terem én felém.
Nem véletlen helyeztem a pályát a megszokottól igencsak odébb és feljebb. Ennek oka a változatosság és a fizikai állóképesség felmérése volt. Változatosnak mondható de a fizikai állapota a szüttyögős punnyadhasú társaságnak szégyenletes
(tisztelet annak a pár kivételnek

)
Vlt aki inkább napozott csak ne kelljen le mennie és fel újra és voltak akik minden feljövetelnél próbálták viccesen terelni a figyelmet arról a tényről hogy hordóhassal, puhos tüttyös úszógumikkal és lötyögő zsíros mellizom pótló csüngedvényekkel rendelkeznek.
Azt hiszem a fizikai állóképességét ki is taglaltam a fele díszesnek....bekaphatja mindenki a bigmekket a mekiben akinek fájt ez a kis mászóka, sok puhány dög

Nyomvonal : Szikla vagy sziklán terülő kőtörmelék és porral fedett ismételten sziklaszirtek és annak vonulatai természetesen a scale méretünkben
Etap 1 azaz az alsó szakasz.Kezdésnél már egy cumiztatós kanyar, itt Batkaaa motorkerékpár szélességű autója mellett simán sétálhatott a párkányon a sofőr is annyi hely maradt de pl. Tomi orbitális lexanja sem volt rest és vette játszi könnyedséggel belvárosi jobbkezesként a kanyart mindenféle gondolkodás nélkül. Szikkadjanak ki mind a ketten ! de remek volt látni hogy van akiknek sz sem okoz problémát.

Három sziklapárkány amiből a legfelső máris a "free" csörlőzési pontnak adott teret. Ezután egy balos sziklamászós amin átbukva máris tolathattunk egy két méter érdekes törmeléken. Sokan véreztek itt el, csörlővel engedték a paripákat vagy simán szaltóztak egy hátramenetet és így landoltak is az alján azaz a sziklatalajon.

Innen felfelé ismét egy szárazmászós 2 méter és jöhetett a törmelékes poros kanyargós kapu-nélküli rész amit sokan nagy kerülővel teljesítettek annak érdekében hogy ne kelljen egy csörlőzést sem beiktatni feleslegesen. Nos ez a megfelelő taktikai döntés ha élmenő akar valaki lenni. Ennek beérkeztével egy igazából mindenki letolatott vagy csörlővel leengedős ~40cm letörés és a bal szűk spicc kapu után a teniszlabda érintésével amit ha nem tévedek Leo volt hajlandó nem érinteni egyedül az egész mezőnnyel szemben, meg is érkeztünk az utolsó rézsűs de szikla talajos befutó egy méterhez.
Etap 2. azaz a felső szakasz. 
Itt már a kezdés adott fejtörést mellettem sokunknak és dobtuk is az első 30 pontos bukfencet előre a start után tíz centivel. Jelzem : nem mindenki esett pofára de itt mi pofára estünk hogy voltak akik szépen megcsinálták, de nem baj majd gyakorlunk ilyet is. Ezután egy furfangos fűcsomókkal megtűzdelt bal lefelé-jobbra fel csavard sziklamászós, ami megtesztelte minden verda súlypont elhelyezését és így szedte is az áldozatokat ismételten. Megérkeztünk az etap ingyenes csörlőzési pontjához ami inkább látványnak és fotósoknak kedvezett de aranyos része lett a pálya nyomvonalának.

Miután felhúztuk vagy felhúzattuk járművünket,3 méter akármerre után (ki mekkora kerülővel) elérkeztünk az első szűk kapupárhoz. Elsőként itt is jelzem : többen nyomták szemből vagy tolatva de hiba és csörlő mentesen így megint csak az marad, hogy velem együtt vagy nem törexünk babérokra vagy esetleg fingunk sincs a saját autónk menettulajdonságáról...gyakorlás és teknikai hiányosság szépen....ne de együtt érzek mindegykivel én két piruettet is nyomtam végül fejre álltam, csörlőztem és ha már két próbából sem volt meg az jó ív szépen le is vertem a kapufákat de legalább mindkettőt. Az első szűk pár után fellélegezhetett mindenki mert egy kis s kanyar után már csak egy látszólag egyszerű kapupár maradt a befutótól egy méterre csak egy pöppet belélógott némi sziklasarok hogy egyszerű legyen a témakör. Nos nem ecsetelem hogy itt szedtem össze a maradék pontjaimat de vigasztal hogy másnak sem és főképpen az a tény hogy sógoréktól Daniel kománknak még külön tetszett is a kapukirakás ezen szisztémája. Adott is ennek hangot de szerintem Napalm csak finomítva fordította nekem a jelzőket...nem is értem.... Aki ezen a kapupáron áthaladt már csak egy frutti és bent is volt a célban.
Összegezve a menet trendet :
Kevés és még kevesebb 260mm kapupár, remek de cumiztatós nyomvonal. Szikla sziklák párkányok mik szívemnek kedvesek. A létszám tekintetében sem mondható túl hosszúnak a menet csak a nap kiszívta vérünket és fogta vissza a lendületet. Nem hiszem hogy nehézségi szinten volt kivetnivaló a pálya nyomvonalban, aki mint én is felkészületlen a saját autójából nem árt ha többet gyakorol ilyen körülmények közt. Rettenetes sok szar súlypontú autó ! Remélem mindenki tudott tanulni a saját menetéből, viszont így látható is kinek mit kell az autóján vagy a kezén változtatnia.
Komoly nap volt ! Leszakadt a lábam, kifolyt a szemem a seggemen keresztül, szénné égett a tarkóm de remekül éreztem magam végre ! és az autóm is csak a versenymenetem befutója után !! 5 méterrel !! adta fel a küzdelmet
Remélem a következőre meg tudom javítani hogy odavágjak a szájatoknak és megmutassam mi is az a Magyar triálkodás helyezéstől függetlenül.

Óriás Gratula a dobogósoknak és a nyerteseknek hisz ismét nem kevés Triál cucc !! lett kisorsolva, köszönjük a részvételt és részvétel annak aki szarul ment velem együtt...
Még mielőtt elköszönnék...eme rövid beszámoló zárórakordjaként meg kell említsem Sógorkomák jelenlétét, amely nekem plusz csalogatott egy kis fényt a mai napomba. Jó volt nézni ahogy ellenben a mi keskeny és könnyű verdáinkkal szembe mikre voltak képesek a nem kicsit nehéz és méretes szerelvényekkel Osztrák kollegáink, és jó volt látni az örömöt a szemükben természetesen azért hogy velünk játszhattak ismételten.
Daniel fotózza a tutikat :

Kimondhatatlan nevű kollégája aki a mezőny legöregebbjeként volt jelen nálunk !! és mutatta meg az óriás steyrt ami nem piti !! nyomtam is pár military képet hamar !
Nagy komák a sógorék ! jó volt nézni ahogy stresszmentesen játszottak és öblítették többünket így. Remélem csak kijutok egyszer az életben még hozzájuk !
Üdv
L Atya