Nos micsoda szerencse ért ismét.......
Első körben :
NEM A KÉT TULAJDONOS SZAPULÁSÁRA HANEM AZ ILYEN JELLEGŰ HIBÁK ELKERÜLÉSÉRE KÉSZÜLT EZ A DUAL TÉMAKÖR !!TEHÁT ELNÉZÉST A KÉT TULAJTÓL DE KI NEM HAGYNÁM AZ ILYEN ÍNYENCSÉGEKET.......
De van remény viszont nem kímélem a senkit...én sem vagyok tökéletes munka de a tanúlság sosem árt senkinek
Lám mik jöttek a e héten javításra csinosításra és miért a különc topik nekik...
Nem építés csak javítás és stekkelés na meg egy kis ráncba szedegetés ami ráfér mindkét To-Yotára
Alany "A" jelzéssel sivatagi színnel, csoppolt rövidített platókivitellel sok kreativitásalés türelemmel előkészítve.
Alany "B" kivitel megannyi szakértelemmelés hozzáállással mint az előző
A kérdés mindég csak ez marad : Ha tudod hogy nem megy vagy nem te fogod befejezni miért kell az őrületbe kergetni a kiválasztott munkásembert...
Na de ha menne mindenkinek nem lenne megrendelgetésünk és ennyi remek munkánk ....

Amit pl. egy Yotával se :
Ne ragasszuk be a kivehető se paneleket se világítás eszközöket mert akár festésnél akár javításnál mindég csak bosszúság amikor vágni kell a csavarozhatóság helyett.....

Na és ha már ragsztunk ne azzal a rohadék praktikeres occó pisztollyal ami fröcsköli a meleg ívet jó nehéz bonthatónak látszik és jajj de nem ragozom tovább :

Miért bízzuk Mek elekre minimum a csoppolást :
Mert ha nem megy (még manapság nekem se tökéletesen) akkor csak megbánhatjuk a műveletet, tönkretesszük a darabot vagy egy kaszni árát kifizetjük mire valaki rendbe teszi hogy saját magunknak is teccő legyen.

Matt lakk, lakkok :
Miért kell miért érdemes
Azon kívül hogy valamelyes jobban védi a színt még ellenállóbbá is teszi a sérülésekkel szemben a járművet és a sokak által szeretett vagy versenyeken kötelező matricák sajnos ártalmas ragasztórétegét távol tartja az alsóbb festékrétegektől vagy a karosszéria natúr anyagától. Ennek lényege : ha beleszíjja magát az UW sugárzás hatására elég macerkás azt úgy eltakarítani hogy vagy a fényezés ne gyüjjön le vagy ne marjuk meg magát a kaszni anyagát az eltávolításra szánt oldószer hatására.
FIGYELEM ! A lecsiszoljuk aszt jó van ... kategória a leggyorsabb és leggyilkosabb megoldás a ragasztó maradékok eltávolítására, ugyanis még ha szemnek nem is látszik belecsiszoljuk a főképpen műanyag anyagszerkezetébe a ragasztót így adva esélyt annak hogy a legfrankóbb anyaggal kezelt fényezés is dob egy lefelét akár a lakk előtt vagy lakk után...gondolom nagy örömünkre.
Itt már a vegyszerrel eltávolított és becsiszolt felület látható ami egy normál rajtszám beívódása után ennyi melót igényel, ellenben egy lakkozottal ahol leszed , vegyszerrel lemos aszt a lakk meg bírja.....na de sebaj megoldjuk

Mindkét variációnál észrevehető a nem tudjuk mi lesz elől de vágunk faragunk aszt majd lesz valami
Rengeteg munkát, időt ne adj isten pénzt kímélünk és spórolunk ha nem vágunk hanem először tervezünk, konzultálunk beszélgetünk. Ennyi a megoldás erre is.

Kivág belevág, megint kivág aszt vagy kicsit bő lett vagy nincs is rá szükség...de a lik ott maradt
Egy gondos előtervezéssel, majd egy pontos méretezéssel a felesleges lukak vagy a feleslegesen orbitális nagy likak elkerülhetőek. Türelem, kis gondolkodás és egy centi a lényege.....
Az egyik nem is kellett volna a másik meg kicsit bő-szme lett...de legalább lukasak, már az is valami.
Ragasztás, ablakozás ilyenek
Szoktam említeni akár a cellux vagy egy papír szalag is elég.Na de nehogymá a nagyszájú megmondja a tutit....ha már kézbe a praktikus ragacsos akkor adunk annak a hátsó ablaknak egy fixet. Na de sztem vagy 5-6 cső elmelegedett mire ennyi rákerült. sajnos a képen már cak részlete maradt kivágtam a felesleget
szal inkább cellux az is megfogja sztem...

Fényezés, fesétes dekor festések
Kényes káérdés máig belecsúszunk mi is apró vagy nagyobb bibikbe, hibákba és tanulunk belőlük.
Anno Leonál problémás darab ismét itt ennek javítását a későbbiekben mutatom ahogy haladok azzal a gépjárművel is. Ott én továbbra is műanyag/alapozó problémát sejtek de ez a jelenlegi "festés" 3D kialakításában sztem vajmi sok köze nincsen....majd orvosoljuk ezt is.
Ehhez csak annyit : inkább ne !! inkább maradjon csak fehér az a felirat,...............

Nos első körben pár dolog kommentként :
Mindenki munkájában van és lesz is hiba, nem vagyunk kivételejk ez alól sehányan sem.
A lényeg az próbálkozzunk törekedni a lehetőségünkhöz és tehetségünkhöz mérten a legjobbat kihozni aminek a segítségéhez remek hely pl ez a fórum az ilyen intelmekkel, tanúlságokkal vagy tapasztalatokkal teletűzdelt topikok garmadája...
Szal mindég van remény a kérdés az mennyire akarjuk magunkat cumiztatni vagy mennyi pénzünk van végül javíttatni valakivel amiben nem kértünk segítséget, szakértelmet vagy csak siettünk és mert türelmetlenek voltunk.
Folyt mindjárt
Üdv
L