|
Szerző |
Üzenet |
Emunem
|
Elküldve: pén. nov. 21, 2014 11:31 pm |
|
Pályabejáró |
 |
Csatlakozott: pén. nov. 29, 2013 2:46 pm Hozzászólások: 637 Tartózkodási hely: Wien/Kisvárda
|
Tiszteletem! Hát elérkezett az idő, hogy én is belépjek ama keménykedős táborba. Olvastam mindenfélét erről a szegény kaszniról, de nekem mégis tetszik. Viszonylag kedvezményesen jutottam hozzá, ujjgyakorlós, szárnypróbálgatós kaszninak fog minősülni. Nagy önbizalommal benevezek az építési versenyre is, meglátjuk hogyan sül el. Kis rege a csoda fordosról: A csomag tekintetes méretekkel rendelkezik... Kicsit tán túlméretes, nade mind1, jó lesz a gyereknek játszóháznak.  Mivel "sérült" csomagként vettem, így vártam, hogy valami repedés vagy hasonló legyen, de csak pár csavar hiányzott az autóból. De lényegében szép nagy darab bódé:  Aki a koszos dizájnt kitalálta csókoltatom a kezeit... A lámpabúráról nem tudtam körömlakk lemosóval maradéktalanul lemosni ezt a retket, kikezdte a búrát csúnyán, és a mindenféle polírozás sem segített rajta.  Nem maradt más választásom, minthogy új búrákat gyártsak. Maradék lexanból meg is kreáltam.  Jelenleg minden lámpatest/búra/viszapill/kilincs/etc.. lent van, lassan a szélvédővel is kezdeni kell valamit, nameg a "remek" élethű sárral... Láttam sokan vagy csiszoltak, vagy körömlakk lemosóztak, megpróbálom én is először a mosót, aztán meglátjuk.  Méretileg semmivel sem szélesebb, mint a Poncsó, megkockáztatom, h a poncsóé olyan 1:9-es, ahogy méregettem, ez meg majd 1:10. (1:8 létére..  )  És a vizió: Még az is megeshet, hogy a Poncsó lököse megmarad. Sok a hasonló ilyen autókon:  Mára ennyi irkálás elég is lesz. Szín még kérdéses, de az biztos, hogy tálézós/polcos autó lesz belőle. Remélem mindent majd kézzel meg fogom tudni csinálni, legalábbis ez a cél. Amit meg nem, hát csalok egy kis vásárlással.  Üdv.: A Sógor.
_________________ Üdv: Emunem
Minden lehetséges...
VRX Blade 10T / Piros rettenet Axial SCX-10 / Ford F-150 / KÉK Bálna Tamiya TT-01 / Zöld darázs / BMW Z4 HB Project 2,4GHz / Póráz
|
|
 |
|
 |
Döncy
|
Elküldve: szomb. nov. 22, 2014 7:02 am |
|
Sziklamászó |
 |
Csatlakozott: szomb. jan. 21, 2012 2:52 pm Hozzászólások: 1236 Tartózkodási hely: Százhalombatta
|
Gratula a "bálnához"! Madman majd tud mesélni. A mosást aceton mentes körömlakk lemosóval csináltad? Mert az nem marja meg a műanyagot. Az építési szabályzatot kérnénk elolvasni. Olyan kategória, hogy "tálézós/polcos" nincs! Emunem írta: Szín még kérdéses, de az biztos, hogy tálézós/polcos autó lesz belőle. "A szabályok egyszerűek. - Az elkészíteni kívánt autó bármelyik HRCCT kategóriából kiválasztható és meg is kell felenie a kiválaszott kategória szabályainak."
_________________ -Döncy- duchony.zoltan@gmail.com Telenor/354-2873
|
|
 |
|
 |
Emunem
|
Elküldve: szomb. nov. 22, 2014 8:10 am |
|
Pályabejáró |
 |
Csatlakozott: pén. nov. 29, 2013 2:46 pm Hozzászólások: 637 Tartózkodási hely: Wien/Kisvárda
|
Köszönöm a tippet, elvileg próbáltam, ahogy te is írtad, de ma reggel derült ki, hogy 5%ban tartalmaz acetont az én oldószerem... Na majd veszünk jófélét Nekem a 'tálézós/polcos' egyenlő a street (C1) kategóriával. Nameg itthonis az lesz a szerepe a szekrényben, de azért kösz a helyesbítés.  Pontosítok: A cél a street kategória szabályainak megfelelőlen megépíteni az autót. Remélem sikerülni is fog. 
Minden lehetséges...
VRX Blade 10T / Piros rettenet Axial SCX-10 / Ford F-150 / KÉK Bálna Tamiya TT-01 / Zöld darázs / BMW Z4 HB Project 2,4GHz / Póráz
|
|
 |
|
 |
Bandy
|
Elküldve: szomb. nov. 22, 2014 9:20 am |
|
Bója kerülgető |
 |
Csatlakozott: vas. jan. 19, 2014 4:29 pm Hozzászólások: 417 Tartózkodási hely: Budapest
|
Hali,
Nagyon szép lesz a gép:) Szerintem a kicsit hosszabb tengelytáv is beválhat (pl: Rubicon-nál nekem kimondottan jó volt néhol ).
A kerékjárat ívekre mivel úgy látom kicsit meg kell vagdosni javaslom az S.D.I. szélesítéseit:)
Jó építést, várjuk a folytatást:)
Üdv:Bandy
_________________ C2 Vaterra Ascender - Nissan Titan C1 MST CMX - Pajero
|
|
 |
|
 |
Madman740
|
Elküldve: szomb. nov. 22, 2014 10:55 am |
|
Bója kerülgető |
 |
Csatlakozott: szer. feb. 01, 2012 8:19 pm Hozzászólások: 415 Tartózkodási hely: Budapest
|
Gratula szintén! A 2015-ös G6-on tartunk egy Bálna találkozót !  Az íveket ahogy bandipapa írta kicsit vágni kell, hogy jól nézzen ki. Jó építést !  Üdv, Madman740
_________________ E10 - Supra TT01 - Chevy TT02 - Audi Quattro TA05 - Volvo 850 TA05 - Volvo 850 Estate TA05R - Chaser
Pajero Dodge PW '48 Ford F150 '12 Ford F100 '56 Toyota Hilux '82 Volvo XC70 Volvo 912 6x6 Wraith Bronco
NPT TEAM DRIVER
|
|
 |
|
 |
Emunem
|
Elküldve: szomb. nov. 22, 2014 12:59 pm |
|
Pályabejáró |
 |
|
Köszönöm a kommenteket, igyekszek megfelelni. Mad: oké, benne vagyok. 
Minden lehetséges...
|
|
 |
|
 |
Emunem
|
Elküldve: vas. dec. 07, 2014 9:42 pm |
|
Pályabejáró |
 |
|
Hi! a napokban haladtam előre a projekttel. Feladva a festék lemosását nekiestem 600-as papírral a kaszninak. Szépen le is jött.  Utána 1000-el. Nem volt nagyon húzós, és sokkal hatékonyabb volt, mint a mosás, sajnos a mosás után kicsit dudoros, hólyagos szerű maradt a műanyag, és leginkább a "kosz" alatti részek dudorodtak ki.  Közben szétszerelésre került az alváz, lesz 1-2 módosítás itt is. De majd később. Közben ruhapróba, alakul mint púpos gyerek...  Közben a lámpákat vettem kezelésbe, hátsót, elsőt. A hátsóknál kicsit nyírbálni kellet, majd styrolból megcsináljuk a belsejét. Utána az elsők. Elvetettem a lexan darabos búrát, nem akartam ragasztgatni, szerelhetőség fontos szempont nálam. Így elővettem az eredeti koszosakat. Mosás helyett itt is csiszolás. egyből 1000-esl, vizesen. Utána polírpamaccsal kifényesítettem. HK-s akkus "dremel"-el. Ilyenek voltak:  Ilyenek lettek: Lámpabelsőt megspékeltük feketével, mert a dicső MudStyle sara ide is befolyt... Kicsivel pofásabb lett:   És akkor a burának is elláttuk a baját. Párosban:  Konyhaabrosz már a végét járja, asszony nekem ígérte szerelősnek, szóval sokáig pettyes lesz a háttér a barkácsolós képeknél. Másrészt garage ingatlant szereztem be. Tökéletes méretekkel: 125/52cm. Pózolós képeket majd ott fogom lőni a későbbiekben. De ott is van teendő még. Jó építést.
Minden lehetséges...
|
|
 |
|
 |
Leowrc
|
Elküldve: vas. dec. 07, 2014 9:47 pm |
|
Off-road Mester |
 |
Csatlakozott: csüt. jan. 12, 2012 5:05 pm Hozzászólások: 4360 Tartózkodási hely: Gödöllő
|
Hi
Szépen halad a vas, hajrá!
Üdv: Leo
_________________ RC4WD TF2 Marlin Crawler, RC4WD TF2 Toyota 4Runner RC4WD TF2 SWB Jeep Wrangler, RC4WD TF2 LWB Toyota SR5 Vanquish VS4-10 Jeep JK, SCX10 Jeep Wrangler, TT Subaru, - RC4WD TEAM DRIVER - CRAZY-CRAWLER TEAM DRIVER - TOPMODELLISMO TEAM DRIVER - 
|
|
 |
|
 |
Madman740
|
Elküldve: vas. dec. 07, 2014 11:11 pm |
|
Bója kerülgető |
 |
Csatlakozott: szer. feb. 01, 2012 8:19 pm Hozzászólások: 415 Tartózkodási hely: Budapest
|
Hy, Jól haladsz. Az én lámpa búráim nem bírták a mosást és polírozást. Így anno kuka lett, így Latya rakott rá lexant. A fekete festéssel a lámpákon a tied is karakteresebb lesz. Marad a hossza végül, vagy vágni fogod ? Nekem jobban tetszik így vágatlanul, de ez az én véleményem. További jó építést ! Üdv, Madman740
_________________ E10 - Supra TT01 - Chevy TT02 - Audi Quattro TA05 - Volvo 850 TA05 - Volvo 850 Estate TA05R - Chaser
Pajero Dodge PW '48 Ford F150 '12 Ford F100 '56 Toyota Hilux '82 Volvo XC70 Volvo 912 6x6 Wraith Bronco
NPT TEAM DRIVER
|
|
 |
|
 |
Emunem
|
Elküldve: hétf. dec. 08, 2014 3:39 pm |
|
Pályabejáró |
 |
|
Köszönöm a válaszokat.
Mad: Hossza még hadilábon áll.
Ami tervben van még: egy belső, de ha nem adja, akkor egy fél-belső, nyitható ajtók, motorháztető etc... Csak megfelelő zsanérokat nem találtam, lehet gyártani fogom őket. Úgy érzem sok styrol fog fogyni az erősítésekre, meg ragasztó.
Tudnátok egy nagy flakonos ragasztót ajánlani (persze nem a legdrágább féle), ami ragasztja az ABS-t is meg a styrolt is? Olyan 20-50g-osat. A 3g-osak fogynak eléggé.
Minden lehetséges...
|
|
 |
|
 |
|
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég |
|
|
|
Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban. Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban. Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban. Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban. Nem küldhetsz csatolmányokat ebben a fórumban.
|
|
 |