|
Szerző |
Üzenet |
Leowrc
|
Elküldve: pén. nov. 20, 2015 9:13 pm |
|
Off-road Mester |
 |
Csatlakozott: csüt. jan. 12, 2012 5:05 pm Hozzászólások: 4360 Tartózkodási hely: Gödöllő
|
Hi Tolmácsolom Mucsi "kérését". Idézet: Ha lehet bővíteném a "kinek mi és mi nem tetszett az idei szabályzatban" kategóriával. Jó lenne jövőre összedobni egy olyan szabályzatot ami mindenkinek jobban megfelel. Mivel időben szeretnénk kirakni a jövő évi szabályzatot, így egy hétig várjuk a véleményeket, ötleteket. Üdv: Leo
_________________ RC4WD TF2 Marlin Crawler, RC4WD TF2 Toyota 4Runner RC4WD TF2 SWB Jeep Wrangler, RC4WD TF2 LWB Toyota SR5 Vanquish VS4-10 Jeep JK, SCX10 Jeep Wrangler, TT Subaru, - RC4WD TEAM DRIVER - CRAZY-CRAWLER TEAM DRIVER - TOPMODELLISMO TEAM DRIVER - 
|
|
 |
|
 |
Madman740
|
Elküldve: szomb. nov. 21, 2015 11:22 am |
|
Bója kerülgető |
 |
Csatlakozott: szer. feb. 01, 2012 8:19 pm Hozzászólások: 415 Tartózkodási hely: Budapest
|
Hello mindenkinek,
Ezennel ecsetelném, hogy számomra mik nem tetszettek az idei évben:
1. " Fölfele " nevezés
A javaslatom az, hogy legyen beszüntetve a fölfele nevezés. És pediglen azért, mert nem tartom fairnek ha egy alapvetően C1-es autó, amin mondjuk csak a lökhárító szélessége nem felel meg a szabályzatnak, akkor az az autó emiatt ne C2-ben induljon, hanem ugyanúgy mehessen C1-ben de bizonyos büntetőponttal. Ennek mértékét rátok bízom. Például Zsolti és badnick C2-be sorolt Jeepje köszönő viszonyban se volt mondjuk batka C2-es autójához viszonyítva.
2. Kapupárok érintése
A szabályzatban többszöri olvasás után is kapupárt olvasok, nem padig " kapu póznát ". Ugyanis többször is előfordult az év során, hogy ha megérintettem mindkét oldali póznát az 2 hibának minősült, holott a szabályzatban is a kapupár érintéséről van szó. Értelmezésemben a kapupár a két pózna közötti területet jelöli. Tehát ha sikerült megérintenem mindkét oldali póznát is, akkor az akkor is csak 1 kapupárnak kellene minősülnie.
3. Szalagok
A szalagok kihelyezésénél figyelembe kellene venni az esetleges szélerősséget is. Nem a legjobb dolog, hogyha azért kapok büntetőpontot mert a föltámadó szél a centizgető autómnak fújja a szalagot.
4. C1 / C2 - Kit pálya
Érzésem szerint ha jön egy új érdeklődő alap autóval a sportágunk iránt és nevezésre is adja a fejét, akkor ne a nehezebb C2-es pályán legyen megszívatva ezzel elérve az esetleges rossz szájízt a verseny után.
Ezt a pár dolgot leszámítva úgy gondolom, hogy az idei évben volt a legkevesebb " hőbörgés " a szabályzattal kapcsolatban. Ez köszönhető a három kategóriának, ahol mindenki megtalálhatja a számára legmegfelelőbbet. Továbbá köszönhető annak is, hogy nincs többé értelmetlen pontvadászat a scale kiegészítőkkel, a versenyző képességei számítanak, nem pedig, hohy kinek mennyire van tele a platója.
Üdv, Madman740
_________________ E10 - Supra TT01 - Chevy TT02 - Audi Quattro TA05 - Volvo 850 TA05 - Volvo 850 Estate TA05R - Chaser
Pajero Dodge PW '48 Ford F150 '12 Ford F100 '56 Toyota Hilux '82 Volvo XC70 Volvo 912 6x6 Wraith Bronco
NPT TEAM DRIVER
|
|
 |
|
 |
Madman740
|
Elküldve: szomb. nov. 21, 2015 11:59 am |
|
Bója kerülgető |
 |
Csatlakozott: szer. feb. 01, 2012 8:19 pm Hozzászólások: 415 Tartózkodási hely: Budapest
|
Bocsánat egy felvetés még kimaradt:
5. Kapupárok távolsága
Ominózus Szárítópusztai verseny ahol több kapu távolsága nem érte el a szabályzatban meghatározott minimális 26 cm-es távolságot.
_________________ E10 - Supra TT01 - Chevy TT02 - Audi Quattro TA05 - Volvo 850 TA05 - Volvo 850 Estate TA05R - Chaser
Pajero Dodge PW '48 Ford F150 '12 Ford F100 '56 Toyota Hilux '82 Volvo XC70 Volvo 912 6x6 Wraith Bronco
NPT TEAM DRIVER
|
|
 |
|
 |
zsolt75
|
Elküldve: szomb. nov. 21, 2015 3:42 pm |
|
Bója kerülgető |
 |
Csatlakozott: szer. jan. 25, 2012 8:45 pm Hozzászólások: 436 Tartózkodási hely: Budapest, XV.
|
Hali! 1. Én a C1- C2 pályát tartom hülyeségnek. Nincs akkora különbség az autók között, ami ezt indokolná. Idén is C1- es autókkal lett teljesítve a C2-es pálya ( kivéve Doki, meg Batkaaa) . Viszont lehetne 2-3 bónusz kapu, ami mondjuk -10 pontot érne  2. Szerintem a Kit kategóriát lehetne átnevezni simán Lexan kategóriának, hisz az autók zöme úgyis módosított. Üdv: Zsolt
_________________ Jeep River Rider HB Cyclone TC
|
|
 |
|
 |
citroenpeti
|
Elküldve: vas. nov. 22, 2015 2:46 pm |
|
Csatlakozott: kedd jan. 24, 2012 8:30 pm Hozzászólások: 146 Tartózkodási hely: Budapest
|
Sziasztok!
Szerintem nem árulok el nagy titkot azzal, hogy szívemhez a Street kategória áll sokkal közelebb, azonban az idei évben nem mindig adott kellő élményt ez a kategória. Sokszor átkívánkoztam volna inkább a Class 2-be. A megoldást én abban látom, hogy az Ultimate kategóriától mindenféleképpen más pályán kéne futnia a street-nek (vagyis más kapupárok között) és az alábbi ötleteim lennének arra, hogy a két kategória között a nevén kívül is legyen különbség:
Street: - zárt karosszéria esetén csak átlátszó üvegek használhatóak - kötelező a teljes belső tér kialakítása (zárt karosszéria estén is) - lexan és fél beltér nem elfogadott - kötelező a méretarányos sofőr figura (+ bónusz pontos utas) - maximális gumiméret 105mm - 100mm alatti gumi esetén gumibónusz - crawler gumi nem megengedett - a hátsó csörlő használata tilos - ingyenes csörlőhasználat nincs - az első csörlő csak maximum 3X használható elakadás esetén, bírói engedélyezésre, kapuhibák kitrükközésére nem - scale pontok visszaállítása - a kerekek maximum ¼ része lóghat ki a karosszéria alól
(Ebben a kategóriában minden a scale kinézetről szólna és az élethű mozgású autók arányos méretű akadályokat küzdhetnének le, kapuban történő első-hátsó csörlőzgetések helyett.)
Ultimate: - minden 1.55-ös, 1.9-es, 2.2-es gumi szabadon használható, ide értve a crawler gumikat is max. 120mm-ig - nincs gumibónusz - első-hátsó csörlő használata engedélyezett, bármilyen körülmények között - nincsenek scale pontok
(Ez a kategória pedig szólhatna a csapatós autó agyon verős kapupárok közötti szakaszokról, a kapuknál pedig a játékos csörlőzgetésekről a kapuk megoldásának érdekében)
Ha a jelenlegi évad ismétlődik meg, akkor viszont én biztosan az Ultimate kategóriában fogok gondolkodni, mert egy scale, street autót nem fogok még 1X nem rendeltetésszerűen használni.
Remélem tudtam hasznos ötletekkel szolgálni.
Üdvözlettel: Fördős Péter
_________________ Vaterra: Peugeot P4, 504 Dangel, Jeep JK SCX10: Citroën 2CV Proto UMM Alter II Jeep CJ7, YJ Land Rover Defender, Discovery Wraith:Jeep Hummer H1 1:6 Yeti XL RR10
|
|
 |
|
 |
Leowrc
|
Elküldve: vas. nov. 22, 2015 8:40 pm |
|
Off-road Mester |
 |
Csatlakozott: csüt. jan. 12, 2012 5:05 pm Hozzászólások: 4360 Tartózkodási hely: Gödöllő
|
Hi Köszi az eddigi ötleteket, jöhetnek még.  Üdv: Leo
_________________ RC4WD TF2 Marlin Crawler, RC4WD TF2 Toyota 4Runner RC4WD TF2 SWB Jeep Wrangler, RC4WD TF2 LWB Toyota SR5 Vanquish VS4-10 Jeep JK, SCX10 Jeep Wrangler, TT Subaru, - RC4WD TEAM DRIVER - CRAZY-CRAWLER TEAM DRIVER - TOPMODELLISMO TEAM DRIVER - 
|
|
 |
|
 |
Madman740
|
Elküldve: vas. nov. 22, 2015 8:56 pm |
|
Bója kerülgető |
 |
|
Hello,
Abban egyetértek veled Peti, hogy élesebben el kellene különíteni a két kategóriát. A két különböző pálya ötletét támogatom. Viszont a felsorolt Street követelményeket figyelembe véve, azoknak akik esetleg maradnának az idei évhez hasonlóan C1-ben, annak sajnos kivétel nélkül ( bocsi, rajtad és Apin kívül ) mindenkinek új autót kellene építeni. A javaslatodból én ezeket tartanám meg:
- zárt karosszéria esetén csak átlátszó üvegek használhatóak - crawler gumi nem megengedett - a hátsó csörlő használata tilos - ingyenes csörlőhasználat nincs - az első csörlő csak maximum 3X használható elakadás esetén, bírói engedélyezésre, kapuhibák kitrükközésére nem
A többivel nem értek egyet. A kötelező belső tér nem minden autóban kivitelezhető. A Dodgeban sem. Emiatt méretarányos figura se férne bele. Ha esetleg lenne is sofőr és utas is, akkor annak ember kinézetűnek kellene lennie. ( Lásd Celonék féle pálcikák. ) A gumiméret maradhatna 108-110 mm. Gumibónusznak és a scale pontoknak se látom értelmét, mert megint csak pontvadászat lenne belőle és nem az autó és vezetője képességei kerülnének előtérbe. A kerék kilógás maradhatna 1/2. Az Ultimate-re nincs jobb ötletem mint amit leírtál.
NPT TEAM DRIVER
|
|
 |
|
 |
Szotti
|
Elküldve: vas. nov. 22, 2015 9:05 pm |
|
Szalagszedő |
 |
Csatlakozott: kedd jan. 24, 2012 6:56 am Hozzászólások: 149 Tartózkodási hely: Budapest, XVIII.ker.
|
Móóning! Tekintve, hogy nem jutottam el az összes futamra, az idén sem..  , így inkább talán nevezzük javaslatnak, mint sem kritikának az alábbiakat. 1., A legfontosabb!!! (Madman is említi!) Kérlek fogadjátok / fogadjuk már el végre, hogy egy új "versenyző", nos Ő kezdő! Mi is elkezdtük valahogy anno..... Lehet nem tud, vagy nem is akar több pénzt belerakni ebbe a csodálatos hobby-ba, úgy mint mi itt egy jó páran! Ha legalább veszi a fáradtságot, és elmegy egy futamra, nevez, akkor legalább egy alap, dobozból előhúzott autóval is teljesíteni lehessen a futamot! 2., Kategóriák: ( itt CitroenPeti véleményét osztom) -- street: Full scale, ha tetszik a "luxus kategória" ((Halkan jegyzem meg, nagyon kevés ilyen autó van, ami teljesíti az elvárásokat!)) Pl: Rc4wd Gelande; Rc4wd Yota; Rcmodelex .... -- street "modified": ....nos, sokan ilyen autókkal futunk... -- Ultimate: Azt hiszem nem kell részletezni! Pl: Batkaa Jeep (És itt máris előjön az említett különbség Badnick+Zsolt75 Jeep vs. Batkaa Jeep) -- KIT: Minden ami lexan, akár KIT, akár RTR. 3., ....és ami nem tetszett... Tudom én, hogy a Hölgyek "azért nem tudnak párhuzamosan parkolni, mert Mi Férfiak elhitettük velük, hogy a 10cm, az igaziból 15cm...  " ! DE.. a 26 cm az 26cm... ezért sorry, de ez van. Talán elnézitek nekem ezt a HSZ-t, annak ellenére, hogy nem vagyok "aktív" versenyző, de úgy érzem elég aktív részese vagyok az itthoni rc triál életnek?! Köszönöm, hogy elolvastátok! Szép napot! Szotti
_________________  +36-30-94-85-544 Rusty MarieMST CFX JeepRED YOTA - VaterraAxial SCX II Jeep Cherokee XJAxial Wraith
|
|
 |
|
 |
Bandy
|
Elküldve: vas. nov. 22, 2015 10:09 pm |
|
Bója kerülgető |
 |
Csatlakozott: vas. jan. 19, 2014 4:29 pm Hozzászólások: 417 Tartózkodási hely: Budapest
|
Sziasztok! Elég jó észrevételek érkeztek így csak egy két apróság ami szerintem jó lenne: 1. KIT kategória Szerintem az egyik legjobb kezdeményezés amit kitaláltatok, túl sok probléma nincsen max. amit Szotti már kifejtett. 2. C2 Ultimate kategória Egyetlen egy autót láttam C2 kategóriában Batkaaa autóját...Ő értelmezte egyedül ennek a kategóriának a lényegét...és lehet skacok megköveztek...de Madman véleményét osztom a C1 re épült autók nem C2-esek!Ebből az is következik,hogy felfele nevezni sem szerencsés így ezáltal. Amúgy nagyon jól kitalált kategória remélem lesz rá 2016,-ban is érdeklődés bőven. 3. C1 Street Azt hiszem ez az a kategória amit mindig a legtöbb vita és figyelem kísér:) Peti felvetéseivel kapcsolatban: jó ötlet, de nem mindegyikkel értek egyet, illetve nem biztos,hogy megcsinálnám az autómon. Így csak az ezeket javasolnám: - maximális gumiméret 105mm - crawler gumi nem megengedett - a hátsó csörlő használata tilos - ingyenes csörlőhasználat nincs - az első csörlő csak maximum 3X használható elakadás esetén, bírói engedélyezésre, kapuhibák kitrükközésére nem - a kerekek maximum ¼ része lóghat ki a karosszéria alól - a lényeg valóban az lenne amit Ti is szeretnétek: full scale autók ebben a kategóriában. - akár cc01 gépekkel is teljesíthető kapuk és ne csak a kapun kelljen küzdeni az oda vezető út is élvezetes kihívás legyen egy kis trophy szerű stb... - az átlátszó üveggel és a teljes beltér zárt karosszéria esetén jó ötlet lenne, de nem megvalósítható sok autóban, így nem venném bele (pl osztóművek kellenek drága, stb...) - Nem akarom Zsolti autóját felhozni, de ha pl. egy lökösön vagy kisebb paraméteren múlik akkor ne másik kategóriába kerüljön, hanem mondjuk büntetőpontot kapjon mintha kötelező tartozéka hiányozna és maradna C1 Ami viszont minden kategóriára kötelező érvényű kell legyen minden versenyen: A 26cm az 26cm, akkor is ha Pege másnapos vagy bármi van akkor is. pl:a G6-om nincs egészen 24cm (esztergált felnin)a kép nem tudom miért így van nem tudom beállítani:(  Hirtelen most ennyi ha eszembe jut valami még megírom. Ezek részemről csak javaslatok illetve észrevételek, remélem tudtam valami használhatóval is segíteni a szabályzat véglegesítését. Amúgy a három kategória teljesen jól van kitalálva csak finomítás kérdése és rendben lesz:) Üdv: Bandy
_________________ C2 Vaterra Ascender - Nissan Titan C1 MST CMX - Pajero
|
|
 |
|
 |
mucsosz
|
Elküldve: vas. nov. 22, 2015 10:35 pm |
|
Bója kerülgető |
 |
Csatlakozott: pén. szept. 06, 2013 8:54 pm Hozzászólások: 241 Tartózkodási hely: Tát
|
Na hy! Pont ezek miatt gondoltam megnyittatni ezt a topicot. Örülök, hogy végre az aktív mezőny kitalálja mit akar. Így kellett volna tavaly is! Részemről: Kit: Csak kit autók. nincs tálézás mert ez az abszolút játszós kategória. Ahogy az autó kijön a boltból úgy legyen jó. Lehet valaki ügyes de nincs ideje, türelme benzines kannát fabrikálni és azért lesz 100. Illetve akik újak azokkal mehessen egy hivatalos segítő. (Ő választhatja ki aki tanácsokat ad neki a futamon) Lehet ezzel is tanítani, motiválni az esetleg kezdőket. Most is sokan belepofáztunk, hogy mit hogyan kellene egy-egy embernek de ez nem hivatalos. (sőt még bünti is járt volna) C1: Tetszik a full scale ötlet. Hamár tálézás akkor legyen az! Kicsit összegyúrva az előző HSZ eket össze is állhatna a tuti szabájzat. Kis kerék, csörlő elöl, nem króler gumi. Itt lehetne adni még kötött számú szkél pontot is. mittudomén max 15. C2:Amit már tavaly is elképzeltetek. Full átalakított vágott téma. Napalm autója hasonlít legjobban szerintem erre a dologra. Illetve amiket tavaly posztolgatott mik jöhetnek szóba. Ide nem sorolnám vissza én sem a "majdnem street" kocsikat. Kötelező lenne kijavítani a nemmegfelelőségeket de maradna a kategóriában. C1-C2 közös: Csak és kizárólag egy ember van játékban! Nem a haver vagy a fater mondja mit kellene csinálni és nem a cimbi cipeli és pakolja a homokvasat! Ezt szigorúbban kezelni. Mindenhova: (egy szép gondolat Bandy(ká)tól  ) - akár cc01 gépekkel is teljesíthető kapuk és ne csak a kapun kelljen küzdeni az oda vezető út is élvezetes kihívás legyen egy kis trophy szerű stb...
_________________ toyota - fj40 Axial SCX10 - G6 Gmade BOM - TOYOTA Hilux Flatbed Axial Scx10 Tow Mate Ftx outback II - Rc4wd D90 Adventure 
|
|
 |
|
 |
|
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 0 vendég |
|
|
|
Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban. Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban. Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban. Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban. Nem küldhetsz csatolmányokat ebben a fórumban.
|
|
 |