Egy több éves álom vált nemrég valóra. Ezelőtt kb 6 évvel láttam egy videót egy autóról, amit a tulaja kivülről irányított.
Az akkori álom, most az RC4WD jóvoltából válhatott valóra, miután kiadták a Marlin Crawler hivatalos mását. Mint team Driver, már az előrendelés előtt lehetőséget kaptunk az autó megvásárlására, amin nem sokáig kellett gondolkodni.
A már ismert TF2 laprugós alváza lett az alap, ami kapott egy rövid Toyota kasznit és egy csomó a Marlin-nal azonos részletet.
Persze azonnal elkezdődött a finomhangolás. A laprugókötegből kivettem egy-egy lapot, majd a gátlókban is cseréltem illetve kivettem a nem kellő rugókat. Így a mozgás sokkal lágyabb és nagyobb "kitérésű" lett. A platón lévő hátsó rögzítési pontot ismét a már megszokott láda takarja el. Kapott egy Warn csörlőt és egy Poison Spyder csörlőkötél kivezetőt is. A motor megfelelő öblítéséről egy dupla kipufogó gondoskodik, a hidak pedig megkapták a kicsit scalebb agyakat.
Az autó egyébként RTR verzióban érhető el. A hajtásról egy 45T motor, egy automata fékes szabályzó, egy fém fogaskerekes csapágyazott vízálló szervó és egy 3 csatornás táv gondoskodik.
A CVD-nek köszönhetően a nagy kormányszöggel nincs probléma.
A megváltoztatott osztómű tartókonzol miatt, nőtt a hasmagasság is.
Az első éles bevetésen engem meggyőzött. Laprugós létére, megfelelően mozgott a terepen és a gumik is tökéletesen tették a dolgukat. A megnövelt hasmagasság miatt sehol nem akadt fel, a megvágott kaszninak köszönhetően pedig hihetetlen terepszögeket lehetett leküzdeni vele.
Egy kis videó is készült a tesztről.
Üdv: Leo
_________________ RC4WD TF2 Marlin Crawler, RC4WD TF2 Toyota 4Runner RC4WD TF2 SWB Jeep Wrangler, RC4WD TF2 LWB Toyota SR5 Vanquish VS4-10 Jeep JK, SCX10 Jeep Wrangler, TT Subaru, - RC4WD TEAM DRIVER - CRAZY-CRAWLER TEAM DRIVER - TOPMODELLISMO TEAM DRIVER -
Mivel ezzel az autóval több külföldi futamon is indulok, a kinti street szabályokat figyelembe véve szűkítettem a nyomtávon és a gumikat is egy mérettel kisebbre cseréltem.
Csatlakozott: szomb. szept. 17, 2016 8:16 am Hozzászólások: 266 Tartózkodási hely: Budapest
Gratulalok a gephez, Leo! Nagy rajongoja vagyok a laprugos konstrukcioknak. Kerhetek kozeli kepet a Teraflex-szel szerelt rugolapok masik vegerol? Tehat a hagyomanyosan szerelt vegen mennyit tud mozogni az adott rugolap? Koszonom, I.
A laprugók másik fele sem maradt érintetlen, ugyanis a teraflex magában nem oldja meg a problémát. A laprugók vége "V" alakban le van reszelve, így el tudnak billenni a kengyelben. A lötyögést pedig 1-1 gumigyűrű akadályozza meg.
Üdv: Leo
_________________ RC4WD TF2 Marlin Crawler, RC4WD TF2 Toyota 4Runner RC4WD TF2 SWB Jeep Wrangler, RC4WD TF2 LWB Toyota SR5 Vanquish VS4-10 Jeep JK, SCX10 Jeep Wrangler, TT Subaru, - RC4WD TEAM DRIVER - CRAZY-CRAWLER TEAM DRIVER - TOPMODELLISMO TEAM DRIVER -
A kardán jól szuperál, bár az évvégi felújításnál vettem éeszre hogy egy csavart elhagytam belőle.
Történt egy kis hajtásmódosítás. Megfordítottam az osztóművet, így most az eleje gyorsabban hajt. Ebből adódóan kapott egy kisebb piniont, hogy az erő is megmaradjion.
Eredeti.....
Módosított...
Az új konzol...
Leo
... Mivel ezzel az autóval több külföldi futamon is indulok, a kinti street szabályokat figyelembe véve szűkítettem a nyomtávon és a gumikat is egy mérettel kisebbre cseréltem.
...
Hali, mókolt felni aggyal, vagy van slim méretben is (nem találtam :S)
_________________ Üdv: Emunem
Minden lehetséges...
VRX Blade 10T / Piros rettenet Axial SCX-10 / Ford F-150 / KÉK Bálna Tamiya TT-01 / Zöld darázs / BMW Z4 HB Project 2,4GHz / Póráz
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 0 vendég
Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban. Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban. Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban. Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban. Nem küldhetsz csatolmányokat ebben a fórumban.