Há Cső!
Kicsit elmaradtam fórum vonalon. Bocsi csak fontosabb volt befejezni mint leírni mivel szopok...
Szal nem is volt olyan egyszerű, mint gondoltam. Szinte a teljes autó a képzeleten alapul így semmi alap nem lett jó hozzá.
Az íveket kifaragtam majd összeállt a kaszni első részeének alja
A képet az RcPilot.hu tárolja.
A képet az RcPilot.hu tárolja.Majd elkészült a teljes fülke rész is. Kicsit aránytalannak tűnt de olyan amilyen. Végülis egy mesefiguráról van itt szó.
A képet az RcPilot.hu tárolja.Következő lépés az talán a legfontosabb része a projectnek. Az arckifejezés.
Szerencsére ahogy már említettem volt segítség. Először leskicceltem papírramajd ahogy sikerült kivágtam.
A képet az RcPilot.hu tárolja.lapok egymásra ragasztásával jött ki a 3D forma.
A képet az RcPilot.hu tárolja.Majd ezt lecsiszolgatva alakult ki a végleges vigyor is
A képet az RcPilot.hu tárolja.Eztán már csak az apró részletek maradtak. mocitető nincs matukán így csak egy ál motorteret kapott
A képet az RcPilot.hu tárolja.aztán, hogy valami legyen is benne kapott egy gagyi kis V8at is
A képet az RcPilot.hu tárolja.ezek után lassan elkészült a plató rész is:
A képet az RcPilot.hu tárolja.alu profilokból készítettem el az emelő szerkezetet. Mivel az alvázhoz is hozzá lett fogatva mert az autó emelésére-cipelésére is szolgál majd nem tudtam eredeti formájában kivitelezni. Alváz szelességben menek az elemek le majd ki vannak támasztva hátra. Minden a platón kesresztül az alvázhoz fogatva.
A képet az RcPilot.hu tárolja.Vegül az emelő szerkezetet is rápattintottam. És mivel minden JÓ RC trial autóban van axial alkatrész ez is megkapta a magáét. Hátsó linkek lettek az emelő szerkezet tartói. A daru részt műanyag ród. egy kis styrol és 1.5es réz drót kombó alkotja. Ezeket ragasztva igen masszív de nagyon élethűen deformálható emelő szerkezet kerekedett ki. a platóra egy tamiya gömbfej csavar segítségével rögzítettem így a forgáspont is adott.
A képet az RcPilot.hu tárolja.A sok kis apróság utá talán utolsó nap elérkeztem a festéshez. Itt kértem kis segítséget Dokitól aki tanácsára müllerben be is vásároltam kis modellfestékeket, ecseteket, meg egy rakás agy szemű sót
A képet az RcPilot.hu tárolja.Na ez nagyon nem olyan lett mint amire számítottam. alig szórtam ki a sót. SOKKAKDE SOKKAL többet kellett volna. Az alig felvitt só sem "ragadt" oda a kasztnihoz igazán és a spray le is fujta nagy részét. Felbasztam az agyam és lemostam a francba. Na ez meg olyan jól sikerült, hogy kapott az egész egy nagyon fasza textúrát amitől igazi rozsda feelinje lett a dolognak.
Erre még rásegítettem ecsettel és ilyesmi lett a vége:
A képet az RcPilot.hu tárolja.Összeecseteltem a felniket is. Végül az FTX outback gyári ragasztott kerekeit kapta meg. Laposvas mintájú gumija egséz szépen muzsikált egy teszt alkalmával így merészen fogtam hozzá a chrome kerekek rozsdásításának.
A képet az RcPilot.hu tárolja.aztán a legvégén bekerültek az ablakok is a helyükre. ide megint csak styrol lapokat ragasztottam vissza mert ezzel is merevítem a bódég. Mégis csak egy 4 éves fogja kínozni és tuti fejre isik majd sokat.
A képet az RcPilot.hu tárolja.ÉÉÉÉÉÉÉÉSSSS.... elksézült!!!!!!!!!!!!!!
Hihetetlen boldogságot éreztem. Büszke is voltam magamra. Nagyon jó érzés volt saját kezű ajándékkal örvendeztetni meg a gyereket. És ahogy kicsomagolta...na azt megkönnyeztem.
Végezetül pár pózer kép:
A képet az RcPilot.hu tárolja.Ez első teszt:
A képet az RcPilot.hu tárolja.Tesós kép:
A képet az RcPilot.hu tárolja.Na még pár:
A képet az RcPilot.hu tárolja.És ami a legfontosabb:
Botond nagyon örült neki!
A képet az RcPilot.hu tárolja.Már azzal rágja a fülem mikor megyünk versenyre.
Hamarosan találkozunk!
Boldog Új Évet nektek!
Puszipacsi!
Axial Scx10 Tow Mate
Ftx outback II - Rc4wd D90 Adventure