Szerző |
Üzenet |
pege
|
Elküldve: hétf. dec. 10, 2012 1:54 pm |
|
Bója kerülgető |
|
Csatlakozott: csüt. jan. 12, 2012 8:29 pm Hozzászólások: 482 Tartózkodási hely: Gödöllő
|
Sziasztok! A baj ott kezdődött, hogy Leo polcán árválkodott egy Pajero! Addig addig győzködött, hogy felszabadítottam nála egy kis hasznos tárolási területet. Igaz már csak mikor kész lett! Az autóhoz berendeltem minden hasznosnak mondható fantázia holmit : - Csuklós féltengelyek ( Asiatees ) - Lassítómű ( HPI ) - Alu kormányzás ( Leo-nál lett túrva ) - Scale kiegészítők ( Asiatees ) - Gumik ( Ebay, ha megérkezik addig maradnak a gyárik) Jelenleg itt tart: Hátra van még egy kis szépítgetés, egy csörlő és a gumik! Üdv.: Pege
_________________ "Buff neki, azt karist!"
|
|
|
|
|
szilagyil
|
Elküldve: hétf. dec. 10, 2012 2:16 pm |
|
Sárvédő |
|
Csatlakozott: kedd jún. 12, 2012 12:31 pm Hozzászólások: 95 Tartózkodási hely: Hajdúszoboszló
|
Na erre mondom én, h puccos Nagyon jól fest a szerkentyű! A lassítóműre figyelj oda, Tesómnak 1 hónapja zsír új a spúr/pinion páros, mert azzal a hajtással nem áll meg akkor sem a moci, ha a kerekek már rég befeszültek! - tapasztalat.
_________________ Axial SCX10 Jeep Cherokee XJ
|
|
|
|
|
pege
|
Elküldve: hétf. dec. 10, 2012 2:53 pm |
|
Bója kerülgető |
|
Csatlakozott: csüt. jan. 12, 2012 8:29 pm Hozzászólások: 482 Tartózkodási hely: Gödöllő
|
Igen! Én is látom a mozgásán, hogy nem jó! Belekerül egy automata-fékes szabi és kész!
|
|
|
|
|
szilagyil
|
Elküldve: kedd dec. 11, 2012 6:24 pm |
|
Sárvédő |
|
Csatlakozott: kedd jún. 12, 2012 12:31 pm Hozzászólások: 95 Tartózkodási hely: Hajdúszoboszló
|
A moci milyen benne, mert tapasztalatom szerint a lassítóművel bőven elég egy alap jhonson v mabushi moci - ezzel is képes eldarálni a spúrt
|
|
|
|
|
pege
|
Elküldve: kedd dec. 11, 2012 6:34 pm |
|
Bója kerülgető |
|
|
Nos a sima jhonsonnal nagyon lassú lett, szóval kapott egy alap 21 körös motort! Kétlem, hogy fékes szabival eldarálnám a spurt, de ha mégis teszek bele egy ujat, mert van egy pár xc alkatrészem dobozban!
|
|
|
|
|
szilagyil
|
Elküldve: kedd dec. 11, 2012 8:33 pm |
|
Sárvédő |
|
|
Jó neked, tesómnak vadásznom kellett, mikor ledarálta. Pontosan milyen is az az automata fékes szabi
|
|
|
|
|
pege
|
Elküldve: kedd dec. 11, 2012 9:45 pm |
|
Bója kerülgető |
|
|
Egy olyan szabályzó, ami fékez ha elengeded a gázt. Nagyon sok fajta crawler szabi van!
|
|
|
|
|
szilagyil
|
Elküldve: szer. dec. 12, 2012 8:19 am |
|
Sárvédő |
|
|
Ja, hogy hill v drag brake-s szabi! így már értem. Hát nem tudom.... Tesómnál az volt a baj, és az még mindig, csak oda kell figyelni, h ezzel a lassítóművel olyan nyomatékot kapott, h amikor mondjuk a lengőkar vagy a hátsó híd beakadt valamibe, -és nem vette rögtön észre - viszont a kerekek még hajtottak volna, vagyis tapadtak mint a disznó, nem igazán lehetett/lehet észrevenni a hangján, h erőlködne a moci a lassítómű miatt, pedig biza olyannyira megfeszült, h ledarálta a spúrt. Nyilván ez nem azonnal következett be, hanem a sokadik ilyen 1-2mp-s terhelés után. Ezen az aktív fék nem segít, mert éppen a hatalmas nyomaték miatt történik. Csúszókuplung! az segítene, csakhát....
|
|
|
|
|
pege
|
Elküldve: szer. dec. 12, 2012 3:02 pm |
|
Bója kerülgető |
|
|
Hát azért tisztázzuk, hogy egy XC-vel nem sziklák között kell erőlködni! Ez az autó tálézni való, durvulni ott az axial. Mindent ott kell használni ahová való! A fékes szabi arra jó, hogy ne legyen olyan mint egy lendkerekes autó.
|
|
|
|
|
szilagyil
|
Elküldve: szer. dec. 12, 2012 5:02 pm |
|
Sárvédő |
|
|
Ebben maximálisan egyet értek, ettől függetlenül kis mókolással 'szinte' ugyanott elmászik, mint az SCX-em Persze az említett problémára oda kell figyelni, és akkor nincs gebasz.
|
|
|
|
|
|