|
Szerző |
Üzenet |
Csulik
|
Elküldve: kedd dec. 11, 2012 8:23 pm |
|
Bója kerülgető |
 |
Csatlakozott: hétf. jan. 23, 2012 2:48 pm Hozzászólások: 241 Tartózkodási hely: székesfehérvár
|
Sziasztok! Ismét épül nálam is egy élethű autó a jövő évi versenysorozatra,találkozókra. Az alap egy Axial scx-10 lesz.Az alvázról pár szót. -Alu Chub -Alu kerékagy -Csuklós féltengelyek -Akku keresztbe -Hitec 28kg Szervó -Tamiya 35T motor -Spektrum táv -1.9 axial beadlock felni -1.9 Axial Ripsaw gumik(memory foam töméssel) -Axial AE-2 Szabi -3Racing Scale Csörlő -4Link-es felfüggesztés Az alvázról ennyit. Régóta beszélünk Leóval ez ügyben,hogy milyen kasznit is kéne rakni erre az alvázra,mert semmit nem szeretnék rajta módosítani.(nem akarom megvágni a vázat,tengelytávot módosítani stb...)(Idén bajnok autó lett Csepelen) Végül valamelyik este mutatta ezt a szépséget,egyből megtetszett,"hosszas" alkudozás után megegyeztünk és elvállalta,hogy megvalósítja az "álmomat". Pontos adatok az autó méretéről: -tengelytáv 312mm -max szélesség 210mm -teljes hossz 470mm Jöjjenek a képek: Ha jól tudom Leó már meg is rajzolta a terveket. "Stay tuned" Gergő
|
|
 |
|
 |
Leowrc
|
Elküldve: kedd dec. 11, 2012 8:33 pm |
|
Off-road Mester |
 |
Csatlakozott: csüt. jan. 12, 2012 5:05 pm Hozzászólások: 4360 Tartózkodási hely: Gödöllő
|
Hi All Igen, ma elkészültek a rajzok a leendő gépről. Egy picit kicsinyítettem rajta, mert hatalmas lenne. (majd 6 méter) Odafigyelve a túllógásokra és az oldalirányú kerékkilógásra, kialakultak a méretek. Íme a terv:  Üdv: Leo
_________________ RC4WD TF2 Marlin Crawler, RC4WD TF2 Toyota 4Runner RC4WD TF2 SWB Jeep Wrangler, RC4WD TF2 LWB Toyota SR5 Vanquish VS4-10 Jeep JK, SCX10 Jeep Wrangler, TT Subaru, - RC4WD TEAM DRIVER - CRAZY-CRAWLER TEAM DRIVER - TOPMODELLISMO TEAM DRIVER - 
|
|
 |
|
 |
szilagyil
|
Elküldve: kedd dec. 11, 2012 8:37 pm |
|
Sárvédő |
 |
Csatlakozott: kedd jún. 12, 2012 12:31 pm Hozzászólások: 95 Tartózkodási hely: Hajdúszoboszló
|
Tyű ez nem lesz semmi Tényleg jól meg kellett rövidíteni 
_________________ Axial SCX10 Jeep Cherokee XJ
|
|
 |
|
 |
Radzsbi
|
Elküldve: kedd dec. 11, 2012 10:52 pm |
|
Bója kerülgető |
 |
Csatlakozott: hétf. jan. 23, 2012 5:41 pm Hozzászólások: 276 Tartózkodási hely: Üröm, Bp. III. ker. mellett
|
Tán jobb volna, ha csak két ajtós lenne. Mert ez így elég érdekes... Vagy a plató rövidülne, és a duplakabin érne egészen a hátsó kerék elé... És akkor már a szélessége is illeszkedhetne a méreteihez, nem lenne 1:12 érzete...
Szerintem.
|
|
 |
|
 |
Leowrc
|
Elküldve: kedd dec. 11, 2012 11:05 pm |
|
Off-road Mester |
 |
Csatlakozott: csüt. jan. 12, 2012 5:05 pm Hozzászólások: 4360 Tartózkodási hely: Gödöllő
|
Hi Lehet picit "csalok" még a plató hosszából és jó lesz. Tulképpen egy F350 és egy Yota sem 1:10-es, aztán mégis jó. Ez is az lesz. Üdv: Leo
_________________ RC4WD TF2 Marlin Crawler, RC4WD TF2 Toyota 4Runner RC4WD TF2 SWB Jeep Wrangler, RC4WD TF2 LWB Toyota SR5 Vanquish VS4-10 Jeep JK, SCX10 Jeep Wrangler, TT Subaru, - RC4WD TEAM DRIVER - CRAZY-CRAWLER TEAM DRIVER - TOPMODELLISMO TEAM DRIVER - 
|
|
 |
|
 |
Leowrc
|
Elküldve: szer. dec. 12, 2012 9:31 pm |
|
Off-road Mester |
 |
|
Hi All Megvolt a fülketoldás. Remélem így már jó lesz. Üdv: Leo
|
|
 |
|
 |
Napalm
|
Elküldve: csüt. dec. 13, 2012 9:17 am |
|
Sziklamászó |
 |
|
Érdekes koncepció, meglássuk 
|
|
 |
|
 |
szilagyil
|
Elküldve: csüt. dec. 13, 2012 9:25 am |
|
Sárvédő |
 |
Csatlakozott: kedd jún. 12, 2012 12:31 pm Hozzászólások: 95 Tartózkodási hely: Hajdúszoboszló
|
Már lényegesen jobban mutat, bár - lehet csak nekem - még mindíg nem adja vissza az 1:1 robosztusan óriási, ugyanakkor lapos nyújtott hatását. Miért is nem lehet a tengelytávot megnövelni, ha nem is az eredeti arányra, de legalább olyan 330 körülre? Szvsz úgy nagyobbat ütne...
_________________ Axial SCX10 Jeep Cherokee XJ
|
|
 |
|
 |
Döncy
|
Elküldve: csüt. dec. 13, 2012 2:10 pm |
|
Sziklamászó |
 |
Csatlakozott: szomb. jan. 21, 2012 2:52 pm Hozzászólások: 1236 Tartózkodási hely: Százhalombatta
|
szilagyil írta: Miért is nem lehet a tengelytávot megnövelni, ha nem is az eredeti arányra, de legalább olyan 330 körülre? Csulik írta: Ismét épül nálam is egy élethű autó a jövő évi versenysorozatra,...
Ezek azok a bizonyos kompromisszumok, amiket meg kell lépni ha az ember versenyképes autót akar. Kicsit elcsalok az élethűségből, rövidebb lesz de jobb lesz a hasmagasság és kisebb ívben fordul.
_________________ -Döncy- duchony.zoltan@gmail.com Telenor/354-2873
|
|
 |
|
 |
Radzsbi
|
Elküldve: csüt. dec. 13, 2012 7:49 pm |
|
Bója kerülgető |
 |
Csatlakozott: hétf. jan. 23, 2012 5:41 pm Hozzászólások: 276 Tartózkodási hely: Üröm, Bp. III. ker. mellett
|
Igaz nem ugyanaz a feeling, mint az áhított cuccos, de hogy a versenyképesség megmaradhasson valamilyen szinten, a méretarány is ott maradhatna, ahol Leo G-je van, és még pick-up is lenne dupla kabinnal:  A vonalakat behúzogattam a tengelytávok miatt. Leo a sajátjához leírta azt hiszem a pontos tengelytávot. /~265-re emlékszem./ Na ezt és a gumiméretet figyelembe lehet méregetni, de szerintem így megállna 320-330 körül a tt. Bár ha versenyképeset akarsz, nagy platós feelinggel, akkor szerintem szimpla kabin, mint Leo G-je, és mögé a bazi plató, szinte szögre azonos tengelytávval, mint amit feljebb vázoltam a piros vonalakkal. Azt na.
|
|
 |
|
 |
|
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 2 vendég |
|
|
|
Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban. Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban. Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban. Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban. Nem küldhetsz csatolmányokat ebben a fórumban.
|
|
 |