Regisztráció    Belépés    Fórum    Keresés    GyIK

Fórum kezdőlap » Versenyek- Bajnokságok » Lezajlott bajnokságok » 2013-ban futott versenyek

Új téma nyitása A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 88 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 9  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás Elküldve: szomb. okt. 27, 2012 4:25 am 
Sziklamászó

Jó reggelt!
Éppen ezért írtam én is úgy, hogy a lassabbak több pluszt kapjanak, mint amennyi a gyorsaktól levonódik. Ne érje meg se "végigrandalírozni" a pályán, se 1 óra alatt, méterről-méterre végigcsörlőzni.
De azért legyen valami motiváció kicsit gyorsabban teljesíteni.

-Döncy-

Vissza a tetejére 

Hozzászólás Elküldve: szomb. okt. 27, 2012 5:15 am 
Csirke

Sziasztok!

Nem vagyok régi tag, de engedjetek meg néhány gondolatot a versenyszabályzat
kialakitásával kapcsolatban, mert jó pár év alatt végignézhettem, ahogy az
1:1-ben a jó hangulatú baráti összejövetelektől eljutottunk addig, hogy sok
versenyről csak bosszantó emlékeim vannak.

A szabályok és a pontozási rendszer kialakitásakor tartsuk szem előtt, hogy
elsősorban játszani megyünk. A túlzott "beszabályozás" tapasztalatom szerint
ahhoz fog vezetni, hogy a versenyeken egyre kevesebben leszünk.

Akit hibapont nélkül a sokidő-pontokkal lepontoznak, kétszer rossz szájizzel megy
haza, harmadszor el sem jön.
Emlékszem olyan versenyre, ahol a rosszul meghatározott szintidő jóvoltából a sörsátorban
ülő kolléga megnyerte a versenyt, mert kiszámolta, hogy ha elindul a délutáni futamon,
a kikésés-pontokkal több hibapontja lesz, mint a nem teljesitett feladatok hibapontjai.

Fontosnak tartom egy olyan szabályrendszer kialakitását, ami a megmérettetés mellett
megengedi a versenyzőknek a kikapcsolódás élményét is.
Volna néhány ötletem:

1. a versenypálya felosztása több szekcióra,
- igy több helyen történik valami, nem válik unalmassá, ha valaki sokáig bénázik,
egyszerűen néznek addig mást, ha unják.
- nem akkora probléma az idő, mert párhuzamosan több versenyző teljesit
(van akit nem érdekel az időre kapható hibapont. Ő továbbra is "csak"
végig akar majd menni, mert játszani jött - a többi meg csak áll és unatkozik)
2. a több szekcióban persze több pontozóbiró kell, de miért ne pontozhatnák egymást
a versenyzők?
Ez természetesen előszervezést igényelne, hogy ne legyen ütközés a feladatokban,
de ahogy minden egyebet,ezt is meg tudnánk oldani a fórumon:
Rajtsorrend=nevezési sorrend - máris megvan, hogy kik mennek először, a maradék
pedig a nevezés sorrendjében pontoz, stb... Persze ezt még át kell gondolni, hogy
mindenkinek legyen feladata. Ez szerintem egyenértékű egy sorsolással és nem a
helyszinen megy vele az idő.
3. az időt mindenképpen mérném, de csak abból a célból, hogy pontegyenlőség esetén is
lehessen sorrend, holtverseny nélkül.
4. hibapontot adnék mindennemű segédeszköz használatáért (pl. csörlő, homokvas...), de
fele annyit, mint ami a kapu érintéséért jár.
5. a kapu érintést és a kapu kidöntést nem azonos hibaponttal értékelném.
6. a felborulásra mindig hibapontot adnék, a visszaállitást külön dijaznám: pl. kézzel 2 pont,
csörlővel 1 pont.
7. ha az autó bármely része a kapupár vonalát átlépi, az irányváltást (pl. tolatás) is
hibaponttal dijaznám.
8. Leonak már emlitettem, hogy jobbnak tartanám szombatra szervezni a versenyeket,
mert nem kellene hazarohanni, maradna idő az "eszmecserére" is. :)

Egyelőre ennyi jutott eszembe, üdv.

My Jeep is not a SUV and your SUV is not a Jeep

Vissza a tetejére 

Hozzászólás Elküldve: szomb. okt. 27, 2012 7:38 am 

hajdujudujudú
olvasnivaló reggelre

Pár dolog kis érveléssel az eszmecsere továbbhaladás érdekében

Szintidő
: Mivel se nem lehet hasra ütés szerűen szintidőt magadni se nem lehet szintidő miatt kizárni senkit (mert bár pl elgyengül az aksija de mégis végig küszködné egy műsz. hiba esetében.)
Így véleményem szerint olyan szankciókkal kell fogni a menetidőt ami nem hat ki a játék-élményre de az időre igen
Ide még jöhetnek érvelések de ahogy Api is említi : Igaz verseny de gondoljunk a játékélményre...
A kezdők és amatőrök azaz vagy lassabb megfontoltabb sofőrök lassúságából adódóan ha bebüntedet még hibaponttal is valóban lehet elmegy a kedve is és vagy letarol mindent vagy nem jön...ez nem a forma 1 itt nem lehert 110% szabály..olyan okosítás kell ami nem büntet hanem ÖSZTÖNÖZ A HALADÁSRA !
ÉRVEKET MÉG EZ ENGEM NEM GYŐZ MEG !!! :lol: :lol: :lol:
Egy a csörlőzés mint említettük bizton benne lesz azaz annak pontozása. nem azért mert nem scale hanem mert be kell lássuk az eszi az időt... de lesz 1 kapu ami ingyenes és kell az a megvásárolt vagy elkészített csörlő nem érdemes kidobni "!
Ez mellett még az lehetne megoldás ha az utolsó futamhoz hasonlóan relatív gyors etapot jelölünk ki és itt jelzem ha több a "rendező" akkor mehet szinkronban több etap is mert tény : játékosa szempontból az jobb mint az 1 etap.. . ezt még rágjuk érveljük tovább...

Homokvas : Mivel ez igazából nem eszi az időt itt csak darab és méret keret lesz nem pontozás vagy leszabályozás ha idén meg ezzel visszük el az időt akkor 2014 azt is
bebüntetjük... :D :D De jöhetnek érvek a homokvas mellett és ellen. Én azt mondom annak használata esetenként 6-8 mp. míg a csörlőé kötésenként 1-3 perc !

Kapupár vonal átlépése, egyenesen haladás...
ezeket az érveket én is támogatom folyamatosan Leo pedig jól érvel ellene, a más más fordulókörű autókkal. Lehetőség variációban sok lenne de egy sem ésszerű a legjobbnak a Szadai rendszerű kiszalagozás tűnik amin belül lehet csalingázni de mégis adja az egyforma és legrövidebb haladási irányt... igazából ezt nehéz leszankcionálni hogy átléped e a következő kapupár vonalát vagy sem... a te autód meg tud e fordulni ahol az átlag vagy sem...ezt nem akarjuk ismét bebüntetni de tény : én is gondoltam a gójafosok kiszűrésére a menetirány célszerűség helyett
Ebben a témában még kevés érvem van nekem is a szalagon kívül. Miért ? Minek ? Hogy ? jöhet ötlet...
a kapupárok közti menetidővel ismét csak vagy büntetünk, vagy nem de mást nem tudunk vele kezdeni. Van és volt olyan ahol néha nehezebb volt az odajutás mint maga a kapupár...ezen még agyalni kell a szintidővel együtt.

Lehet megoldás arra hogy Celonék is jól érezzék magukat :lol: :lol: :
2 etap mindég fix !
1 technikai - 1 gyorsasági
vagy 2 technikei 1 gyorsasági és a végén összpontszám
ez függ a pontozók létszámától ...a teknikait lehet a mostani szerint pontozni a gyorsaságin meg az idő nyomjon latba ???? de attól még a teknikait is gyorsabbá kell tegyük valamivel és a gyorsasági sem lehet TTC !!
Ötletnek ugye ...

Ja :Celonék is járnak driftelni tolják ott eszeveszett !! itt meg szíjjanak el egy joe papát menet előtt... :lol: :lol: :lol:

Rajtoltatási sorrend és annak előre megbeszélése ? Milyen szempont alapján ? vagy számít ez egyáltalán ? Persze mert aki végignézi a tutit már tudja hol menjen aki meg első az nyelhet nagyokat.. erre kell egy támadhatatlan rendszer ha azt akarjuk a fórumon megírjuk előre....
Ötletekeket erre is !!

Kapu le van tűzve nehéz kidönteni ellenben lehet súrolgatni.. 26cm -től felfelé vannak a kapuszélességek az autók meg 21-22,5 cm átlagosan ... ezt én nem változtatnám de ha megmondja Api is meghalgatjuk szívesen : ez befolyásol e bármit ? Szintidő játékkedv valami ?

Idézet:
6. a felborulásra mindig hibapontot adnék, a visszaállitást külön dijaznám: pl. kézzel 2 pont,
csörlővel 1 pont.

Mivel a csörlőzés már majd pontnak számít ez meg is valósul.

SZOMBAT : ebben Leo a kompetens...

na ennyi hirtelen tőlem

Üdv
L Atya

Vissza a tetejére 

Hozzászólás Elküldve: szomb. okt. 27, 2012 9:24 am 
Sziklamászó

Rajtsorrendre 1 ötlet:
Az aktuális versenyen, az előző futam befutási sorrendje. Tehát aki az utolsó futamion első helyen végzett, az most elsőnek indul. Így neki romlanak az esélyei az utolsónak viszont javulnak.

-Döncy-

Vissza a tetejére 

Hozzászólás Elküldve: szomb. okt. 27, 2012 9:29 am 

utóbbi futamokat nézve az első öt menne mindég elsőnek.. valami nem ennyire fix kellene
több etap esetében is gondolkodnunk kell...
de én is agyalok egy fórumos találomra sorrenden ami másnap adja az ívet..Este tudnád már mikor indulsz ... csak azt nem hogy hol és hány etapon... Az is lehet a nevezés lezárás után valamilyen szempontból rakjuk a sorrendet...

Vissza a tetejére 

Hozzászólás Elküldve: pén. jan. 04, 2013 8:48 pm 
Off-road Mester

Hi All
A facebook-on keresztül jött egy megkeresés.
Az axialos Brian Parker-rel spanolgatunk és ott mint közös ismerős akadt ránk egy Osztrák emberke.
Szívesen látnának minket a bajnokságukban. Átküldték az időpontokat és helyszineket is.
Íme:
http://www.scale4x4rc.hu/phpBB3/viewtopic.php?f=23&t=262

Ha nekünk is meglesznek az időpontok, akkor átküldjük nekik, mert ők is jönnének hozzánk, ill kihirdetnék náluk.
Mit szólnátok hozzá, ha az idei bajnokságunk egyik futama Ausztriában lenne. 10 fős buszt tudok szerezni elég baráti áron. Egyeztetnénk időpontot, mert ugye ezt el kellene kezdeni szervezni.
A H.R.C.C.T. tagok közül (Pege, Napalm és én) biztos, hogy ettől függetlenül is indulunk 1-2 futamon. A válaszok függvényében hozzánk is lehet csatlakozni.

Tehát szavazást indítok ez ügyben.
Bővebben később ill folyamatosan.

Üdv: Leo

- RC4WD TEAM DRIVER - CRAZY-CRAWLER TEAM DRIVER - TOPMODELLISMO TEAM DRIVER -
Kép

Vissza a tetejére 

Hozzászólás Elküldve: pén. jan. 04, 2013 10:00 pm 

Fordítsa le valaki ide a kinti szabályzatot és az autók paramétereit.
Please...

THX

Üdv
L

Custom Builder HRCCT Co.
__________________________________________________________________________________
Csepel 130B ; Hummer H1 ; Project Crawler ; Toyota Hilux ; Grand Cherokee ; JeeP Nukizer ;
JeeP Cherokee XJ ; JeeP Comanches ; Nissan Patrol ; '63 Willy's JeeP ; Defender 109 ;
JeeP Lower Forty ;scx hot-rod

Vissza a tetejére 

Hozzászólás Elküldve: pén. jan. 04, 2013 10:55 pm 
Szalagszedő

Szerintem jó ötlet, én részemről biztos indulnék ha kész leszek valami ütőképes verdával. (az én szintemet megüsse).

Üdv Pety

Vissza a tetejére 

Hozzászólás Elküldve: szomb. jan. 05, 2013 5:53 pm 
Bója kerülgető

Jó ötletnek tartom a dolgot, szívesen felszállnék ama kisbuszra veletek.

Szabályzat mondjuk tényleg nem ártana tőlük.

20/368-03-83

Vissza a tetejére 

Hozzászólás Elküldve: szomb. jan. 05, 2013 6:25 pm 
Bója kerülgető

Szintén jó ötletnek tartom, gondolom a két Bécs közeli verseny lenne megcélozva, mint HRCCT futam.

A szabályzatukat innen lehet letölteni, de sajna csak németül van fönt: http://www.rccrawler.at/forum/download/file.php?id=8457

Ki tud jól németül ? Ami még megmaradt a szakközépből annyiból annyit sikerült egyelőre csak kisilabizálni, hogy 2 kategória van Street és Ultimate Offroad.

Street kategória:

- ABS (gondolom lexan) vagy kemény kaszni
- kerék átmérő max 105 mm
- gumi kilógás max 5 mm ( ??? )
- kötelező tartozékok a tükrök
- a lexán kaszniknál a kerék átmérő max 100 mm

Egyéb esetben Ultimate kategóriás a gép.

- méretarány: 1/8 -tól 1/12-ig
- tükrök nélkül max szélesség 30 cm
- max hossz nincs
- max 2.2 -es kerekek

Ahogy néztem pontrendszer hasonló mint nálunk.

Gyorsban ennyit sikerült.

TA05 - Volvo 850
TA05 - Volvo 850 Estate
TA05R - Chaser

Pajero
Dodge PW '48
Ford F150 '12
Ford F100 '56
Toyota Hilux '82
Volvo XC70
Volvo 912 6x6
Wraith Bronco

NPT TEAM DRIVER

Vissza a tetejére 

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  

Új téma nyitása A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 88 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 9  Következő

Fórum kezdőlap » Versenyek- Bajnokságok » Lezajlott bajnokságok » 2013-ban futott versenyek