Halipapi
Nos a szerintem a legjobb képet csatoltad most be
annyi helyen pöttyös rozsdával még ha szolidabban is de hasonló a kinézet
ez egy nagyon jó kép példának
Meg kell figyelni az ilyen képeken hol és miért pont ott rozsdás a karosszéria és főképpen ezt az általunk éppen dekorált típusnál kell megfigyelni
Ergo : ott kell rozsdát kialakítani ahol az eredeti autók is rozsdálnak mert akkor lesz eredethű a kinézetünk.
Rozsda : jól látszanak a pl plató jobb oldalán a 45°részen végigmart felület ahol az eredetin is
Bár a felső perem alatti rész védettnek tűnik mégis ott van a nagyobb rozsdásodás ugyanis a plató keret még ha sérül is kevésbé rozsdahajlamos mint egy olyan rész ahol a pára a főképp őszi időben lecsapódik és ott eszi a lemezt ellenben a felső peremmel ahol általában nem tud lecsapódni a pára.
Lényeges kialakítás hogy egy használatos autónál ahol "használjuk" ott is lehetnek sérülések és az ebből eredendő rozsdásodás
Lásd képen a hátsó ajtó felső pereme rozsdás ellenben a plato oldallemez felső peremével
ennek oka ugye a lehajtjuk és használjuk az ajtót pakolásnál.
Lökhárító ugyszint a teteje használt így kopott meg is kezdte az idő rendesen
Nos az ilyen részeket kell sok sok roncs és még használatos autónál figyelembe venni és a típusmegfelelő helyeken rozsdásítani, ezzel is eredetivé varázsolva a verdát.
Nem hozok fel okos példákat de láttunk már milka bocira hajazó foltos rozsdásítást itthon is bőszen...
nem a lemez közepe fog először rozsdásodni hanem az ívek, hajlítások sarkok...ezt a hülye is tudja pedig nekem még se autóm se fémből motorom...
Bár ehhez nekem is kellett fejlődnöm a megjelenítés terén szó mi szó....
na visszakanyarodva a rozsda textúrára
A rozsda lé folyik
azaz én oda fújogatnék vagy híg festéket folyatnék némelyik függőleges ! idom rozsdafoltja alá.
Viszont ésszel mert olyan lesz mint nekem az első Csepel B130-am ami mindenhol folyik és így utólag már soknak vélem én is
kell pár folyás, itt ott a króm is legyen félhulla és a krómok alatti részt is "marasd" meg a rozsdával
Csavarfelyeknél érdemes itt ott egy vékonka folyást de azt sem minden csavarnál
szal én első körben ilyeneket dobnék pár helyre és a színt élénkíteném a folyást sárgás löttyel a rozsdafoltokra meg pár helyen piros-bordó és narancs amit pl egy szivacs darabkával finoman pacsmagolva helyenként a rozsdafolton belül megejthetsz.
párötlet de gondolom te is keresgélsz eleget rozsdás toyotát
ezek példák a rozsda alakját és megjelenítését tekintve a mennyiséget mindég a designer szabja meg
a paltó használata és abból eredendő foltok

snorkel alatti rész

a segge

.jpg)
nem kell megijedni a színektől ez is rozsda a javából de az összképnél figyelembe kell venni hogy barnás vagy világos esetleg koszos feketés e a rozsda összhatása azaz figyelni kell a színvilágra a már csak barna foltos bocirozsda már a múltté
2014-et írunk lassan haladunk a korral

Remélem segítettem
Üdv
L