Szerző |
Üzenet |
Latya
|
Elküldve: vas. márc. 25, 2012 2:56 pm |
|
|
Fero75 írta: A sztirolból készült karosszériák és kiegészítők fényezésénél használtok valami műanyag alapozót,vagy csak simán mehet rá a festék? Ki milyen festéket használ? Ez nálam attól függ hogy alakult a kasznizás Ha sok helyen tapaszozok (3M acryl paszta) akkor egy szép fényezésnél előtűnhet a gittelési folt. akkor nem árt de mivel használt tálé autókat gyártok azoknál nem számít ha kissé foltos az alap... az is megesik ha becsiszolom 1000 körüli kockával az egészet a festés után nyoma sincs mint ahogy Leo is írja. Üdv L Atya Custom Builder HRCCT Co. __________________________________________________________________________________ Csepel 130B ; Hummer H1 ; Project Crawler ; Toyota Hilux ; Grand Cherokee ; JeeP Nukizer ; JeeP Cherokee XJ ; JeeP Comanches ; '63 Willy's JeeP ; Defender 109 ; JeeP Lower Forty ; 
|
|
 |
|
 |
Döncy
|
Elküldve: pén. dec. 06, 2013 1:18 pm |
|
Sziklamászó |
 |
Csatlakozott: szomb. jan. 21, 2012 2:52 pm Hozzászólások: 1236 Tartózkodási hely: Százhalombatta
|
Üdv, Ma jártam az Auchan-ba (gyengébbek kedvéért, a madaras Tesco  ), ezt sikerült akciósan találni:  Darabja 89.-Ft. 
_________________ -Döncy- duchony.zoltan@gmail.com Telenor/354-2873
|
|
 |
|
 |
Dani
|
Elküldve: csüt. jan. 09, 2014 1:39 pm |
|
Csatlakozott: csüt. jan. 09, 2014 1:16 pm Hozzászólások: 17 Tartózkodási hely: Nemesnádudvar
|
Sziasztok! Új vagyok ebben a témában, de lelkes próbálkozó  Átolvastam az itt található összes információt a sztirol építéssel kapcsolatban és hamarosan neki is állok gyakorolni, majd idővel építeni szeretnék egy saját bódét. Lenne néhány kérdésem, melyekre tapasztalat hiányában várnám Tőletek a válaszokat. Milyen vastagsággal érdemes kezdenem, 1mm vagy 2mm? A későbbiekben melyikből érdemes karosszériát építeni? Azt olvastam, hogy melegítve formálható a sztirol. Miután kihűlt meg is őrzi a kialakított formáját, nem akar "visszaegyenesedni"? Egy adott karosszéria méretezett rajzát minden esetben magatok csináljátok vagy lehet támaszkodni a neten fellelhető gyári rajzok arányosított változatára? Első körben ezekre lennék kíváncsi. Előre is köszönöm a válaszokat, illetve minden jó tanácsot, amire egy kezdőnek érdemes odafigyelnie. Dani
_________________ Axial SCX10
|
|
 |
|
 |
Latya
|
Elküldve: csüt. jan. 09, 2014 1:50 pm |
|
|
Halipapi
Vastagság : az 1mm könnyebb de komolyabb szerkezetű karosszérián elengedhetetlen a 2mm vastagságú Melegítés : nem lesz utána rugalmas, sőt kissé üvegesebb és "törékenyebb" ahol lehet inkább natúr hajlítunk hő nélkül. Rajz : én spec. mind magam méretezem
Üdv L
|
|
 |
|
 |
Dani
|
Elküldve: csüt. jan. 09, 2014 4:48 pm |
|
Csatlakozott: csüt. jan. 09, 2014 1:16 pm Hozzászólások: 17 Tartózkodási hely: Nemesnádudvar
|
Köszi! Ezt nem igazán értem: hő nélkül is hajlítható? Nem volt még a kezemben az anyag, azért nem vágom.
Dani
|
|
 |
|
 |
Latya
|
Elküldve: csüt. jan. 09, 2014 5:43 pm |
|
|
elkezded hajlítgatni és megtapasztalod próba.. Üdv L
|
|
 |
|
 |
Dani
|
Elküldve: pén. jan. 10, 2014 8:55 am |
|
|
Oké, nyilván az lesz az igazi, ha már fogom. Hétfőn érkezik is 1-1 tábla 1mm, illetve 2mm vastag sztirol a pantontól, aztán indulhat a faragás. Dani
|
|
 |
|
 |
Dani
|
Elküldve: kedd jan. 21, 2014 5:09 pm |
|
|
Üdv! Elkezdtem a munkát, kezdek ráérezni a minkéntjére. A kellékeim egyelőre nem olyan profik, mint nektek, de azért tudok dolgozni az anyaggal. Ha elakadok, kérdésem lesz felteszem. Dani
|
|
 |
|
 |
Döncy
|
Elküldve: szomb. feb. 22, 2014 11:40 am |
|
Sziklamászó |
 |
Csatlakozott: szomb. jan. 21, 2012 2:52 pm Hozzászólások: 1236 Tartózkodási hely: Százhalombatta
|
_________________ -Döncy- duchony.zoltan@gmail.com Telenor/354-2873
|
|
 |
|
 |
Emunem
|
Elküldve: szomb. feb. 22, 2014 12:56 pm |
|
Pályabejáró |
 |
Csatlakozott: pén. nov. 29, 2013 2:46 pm Hozzászólások: 637 Tartózkodási hely: Wien/Kisvárda
|
Döncy írta: Ugye, én is pont tegnap néztem, videón olyan egyszerűen megy neki...  De az a kis "csiszolóműhely", az odavág. 
_________________ Üdv: Emunem
Minden lehetséges...
VRX Blade 10T / Piros rettenet Axial SCX-10 / Ford F-150 / KÉK Bálna Tamiya TT-01 / Zöld darázs / BMW Z4 HB Project 2,4GHz / Póráz
|
|
 |
|
 |
|