|
Szerző |
Üzenet |
Leowrc
|
Elküldve: pén. jan. 27, 2012 5:46 pm |
|
Off-road Mester |
 |
Csatlakozott: csüt. jan. 12, 2012 5:05 pm Hozzászólások: 4360 Tartózkodási hely: Gödöllő
|
Hi All! Előkaptam ma egy régebbi projektet, mert ihletet kaptam (Pege által). Után meg agyf@szt!! Az előző színt kb 3 hónapja fújtam a paripára. Most előkaptam a fekete spray-t és megfújtam a végleges design alapját. Aztán 10 perc száradás után egy pár helyen kezdett "átütni" az alapszín. Gondoltam nem fed eléggé a fekete, ámbár fújás után egyöntetűen jól nézett ki. Gondoltam visszacsiszolom és kap még egy réteget. Ekkor jött a meglepetés, ugyanis ahogy nekiestem a csiszolópapírral elkezdett "hámlani" a festék. Az alapréteg taknyossá vált! Na de elég a regélésből, a lényeg. Mivel tudom leszedni a festéket, leginkább kaszniig!? Segítsetek please! Képek (alul): http://rcpilot.hu/gall/auto/256/2011092 ... 350xc.htmlÜdv: Leo
_________________ RC4WD TF2 Marlin Crawler, RC4WD TF2 Toyota 4Runner RC4WD TF2 SWB Jeep Wrangler, RC4WD TF2 LWB Toyota SR5 Vanquish VS4-10 Jeep JK, SCX10 Jeep Wrangler, TT Subaru, - RC4WD TEAM DRIVER - CRAZY-CRAWLER TEAM DRIVER - TOPMODELLISMO TEAM DRIVER - 
|
|
 |
|
 |
Döncy
|
Elküldve: pén. jan. 27, 2012 8:53 pm |
|
Sziklamászó |
 |
Csatlakozott: szomb. jan. 21, 2012 2:52 pm Hozzászólások: 1236 Tartózkodási hely: Százhalombatta
|
|
 |
|
 |
Leowrc
|
Elküldve: pén. jan. 27, 2012 8:56 pm |
|
Off-road Mester |
 |
Csatlakozott: csüt. jan. 12, 2012 5:05 pm Hozzászólások: 4360 Tartózkodási hely: Gödöllő
|
Hi Tulképp mintha, igen. Mindkettő maestro akryl festék, ezért nem értem. Ugyanezt a kombót használtam a 6x6-nál is, minden gond nélkül.
Üdv: Leo
_________________ RC4WD TF2 Marlin Crawler, RC4WD TF2 Toyota 4Runner RC4WD TF2 SWB Jeep Wrangler, RC4WD TF2 LWB Toyota SR5 Vanquish VS4-10 Jeep JK, SCX10 Jeep Wrangler, TT Subaru, - RC4WD TEAM DRIVER - CRAZY-CRAWLER TEAM DRIVER - TOPMODELLISMO TEAM DRIVER - 
|
|
 |
|
 |
Latya
|
Elküldve: pén. jan. 27, 2012 9:21 pm |
|
|
Nem véletlen szopkázunk állandóan a festássel mindamellet hogy airbrush-al foglalkozom arra jöttem rá hogy a köcsög (főképpen Tamiya) cégek olyan műanyagokat használnak amik fóképpen egy bizonyos uretán anyagot tartalmaznak (ettől rugalmasabb egy festék pl) és igy ha nem a saját általuk hozzápasszolt festéket használod elválik az alaptól, lepereg, hámlik pattogzódik stb... Autó fényezési területen ls az airbrushban is szinte aranyszabály hogy egy adott márkától hasznnáljuk a saját termékeit és nem használunk más-más féle alapozót, szint,effektet majd zárásként lakkot.... Mert ugyanez történik leválik valamilyen formában a két más tipusú anyag egymástól... Ebben az esetben pont ez történhetett, vagy a két festék üti egymást, vagy simán belecsiszoltad a "zsirt" vagy a "szennyeződéseket"... Megoldás : vizes csiszoló és türelem.....én igy tennék mert félő hogy megkezdi a festékleszedő a műanyagot...hmmmmm 
|
|
 |
|
 |
Latya
|
Elküldve: pén. jan. 27, 2012 9:28 pm |
|
|
Ja nem mellékesen az utóbbi dőben a ModellMaster az ami nem hagyott minket cserben eddig se gyári se home made stzrolos cuccon azaz én mostanság azzal kenek mindent gond nélkül.... A Maestro-t meg különösképpen utálom mert az első etz-m kék fénye pont ilyen gxönyörű lett majd le lehetett törölni ronggyal a tankról...az maestro spray-vel készült kb 1990 körül... sosem felejtem el !! 
|
|
 |
|
 |
Leowrc
|
Elküldve: pén. jan. 27, 2012 9:45 pm |
|
Off-road Mester |
 |
|
Hi Vizes csiszolóval csiszoltam be, mindkét festék maestro akryl volt. Nem volt semmi gabalyodás. Azt meg nem hiszem, hogy az egész kaszni felületén elb@sztam volna a csiszolást, mert pl a 6x6 ugyanezzel az eljárással kircsi lett.
|
|
 |
|
 |
Latya
|
Elküldve: pén. jan. 27, 2012 11:12 pm |
|
|
|
 |
|
 |
Leowrc
|
Elküldve: pén. jan. 27, 2012 11:34 pm |
|
Off-road Mester |
 |
|
Értem amit mondasz, de. Az előző festés rajta van kb 2 hónapja. Amikor becsiszoltam a mostani festés előtt, akkor nem pattogott le, és tulképpen semmi reakciót nem produkált. Így duplán nem értem miért veszett ennyire össze a saját fajtájával. Sőt az előző szin alá ment alapozó is, lehet ott a bibi. Ámbár akkor sem értem, hogy eddig miért nem volt gond. Fogdosható, csiszolható volt a felület minden gond nélkül. Csak csiszolással tuti nem jutok sokra, mert mint mondtam a fekete réteg ledörzsölődése után a sárga alapszín beleragad a csiszoló papírba még vizesen is. Egerben KISGÉ vett anno valami yota-t ami szörnyen rozsdásra volt designolva. Namost, Ő lefolyótisztítóval oldotta meg a problémát (és a festéket) ezután egy hibátlan fényezésű kék dukkót dobott rá. Lehet én is ezzel próbálkozom holnap. Beáztatom és várom a csodát.
|
|
 |
|
 |
Döncy
|
Elküldve: szomb. jan. 28, 2012 6:27 pm |
|
Sziklamászó |
 |
Csatlakozott: szomb. jan. 21, 2012 2:52 pm Hozzászólások: 1236 Tartózkodási hely: Százhalombatta
|
Leo, történt valami az ügyben? Találtál technikát, szert, vagy valami woodoot?
-Döncy-
_________________ -Döncy- duchony.zoltan@gmail.com Telenor/354-2873
|
|
 |
|
 |
Leowrc
|
Elküldve: szomb. jan. 28, 2012 7:03 pm |
|
Off-road Mester |
 |
|
Ne is mond! Reggelre "megszáradt" a taknyos alapszin és a fekete is jól mutatott. 1000-es vizes papír, megcsiszoltam a hibás részeket és a teljes kasznit, hibátlanul megfújtam megint. Vártam amig megszárad. Hibajelenség ugyanaz. Minimális külső behatásra jön le a cucc. Hozzáfogtam visszacsiszolni kaszniig, de belefáradtam és hazajöttem. Folyt. köv.
|
|
 |
|
 |
|
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég |
|
|
|
Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban. Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban. Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban. Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban. Nem küldhetsz csatolmányokat ebben a fórumban.
|
|
 |