Regisztráció    Belépés    Fórum    Keresés    GyIK

Fórum kezdőlap » Trial építések » 1.9




Új téma nyitása A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 11 hozzászólás ]  Oldal 1, 2  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája: Long Axial Chevy
 Hozzászólás Elküldve: vas. jún. 17, 2012 12:33 am 
Csirke

Csatlakozott: szomb. jan. 28, 2012 4:27 am
Hozzászólások: 25
Tartózkodási hely: Madzsar-osszág
Hali!
Nagyjából elkészültem az első (nekem) "komolyabb" művel. Már "odaát" részletekben publikáltam, de úgy gondoltam hogy ha a végére érek, vagy majdnem, akkor itt részletesebben tálalom.
Ezúton köszönöm Szottinak a nyersanyagot, ugyanis a kaszni tőle jött!

Amikor hozzám került.:
Kép Kép Kép

Először is el kellett tüntetnem a kaszniról a lyukakat. Ehhez 1mm-es styrolból vágtam ki kis korongokat, majd beragasztottam, gletteltem és megcsiszoltam...
Kép
Ezután gyorsan kettékaratéztam a kasznit, mert bele kellett toldani majd 3cm-et hogy optimális legyen a tengelytáv. Az alvázat nem akartam semmilyen formában bolygatni most. Itt azzal a lendülettel kapott egy merevítést is keresztbe, valamint egy díszléc-imitációt, ami szintén egy kis tartást ad a bódénak.
Kép Kép
A csiszolásról, anyázásról nincs sok képem, de az emlék örök marad. :lol:
Mivel a hátsó traktus majdnem teljes egészében az enyészeté kellett legyen, így oda is dukált valami rögtönzött plató. Ennek az anyaga szintén 1mm-es, de nem styrol. Valami ahhoz hasonló, de az egyik fele sima fényes, a másik valami keményebb habosított műanyag és matt. Szerintem kicsit könnyebb is lett így.
Kép Kép Kép Kép
Előre ki kellett találnom valami ideiglenes lökhárítót, ami végül maradt, mert megtetszett. (Francokat, lusta voltam) :D Ha széttörik, akkor csinálok egy ugyanilyet, csak remélhetőleg kicsit szebbet és tartósabbat.
Kép Kép Kép
A csörlő már az alvázban csücsült előtte is, arra nem is fecsérelnék több szót. A legegyszerűbb szervós megoldás, ami az előző (Honcho) autómban is volt.
Fehér festékem épp volt, tehát ez lett az alap.
Kép Kép Kép
Ezek után kapott pár matricát, csak az íze végett. :) ...meg már nézegettem hogy mennyire tekeredik a tekergője...
Kép Kép
Folyt köv...

_________________
c 6 d o k i


A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára c6doki vas. jún. 17, 2012 11:06 pm-kor.

Vissza a tetejére 
   
 
 Hozzászólás témája: Re: Long Axial Chevy
 Hozzászólás Elküldve: vas. jún. 17, 2012 5:14 am 
Csirke

Csatlakozott: szomb. jan. 28, 2012 4:27 am
Hozzászólások: 25
Tartózkodási hely: Madzsar-osszág
Kicsit pihiztem. :D
A kasznifelfogatást szemléltetném amennyire látni. Kétoldalt gömbfejek tartanak egy műanyag lapot, ami 2 gumibakkal van a bódé aljára csavarozva. A vastag fehérek a gumibakok, csak összefújtam akaratlanul őket. Elöl nem látszik, de úgy csukódik le a bódé hogy egy csavar tartja középen, szintén gumival, :D csökkentve a törés lehetőségét.
Kép
Itt nagyjából az is látszik hogy mitől van az autónak "hörpögő" hangja.
Azért leíráska, ha valaki mégsem követte. Beleszerkesztettem egy kiszuperált vérnyomásmérő pumpáját, egy alucsövet és egy szivarhüvelyt (az is alu) dob gyanánt.
Kép
A pumpa fordulata, azaz a hang, természetesen a motor fordulatával együtt változik. (Sajnos hátramenetnél nem az igazi :? )
Y-kábellel kötöttem be a szabi mellé egy szervó elektronikáját, ez szabályozza a pumpa fordulatszámát. Az átlátszó kis dobozkában van a szervó bele és a potival tudom belőni az "alapjáratot". Majd keresek valami hangos felvételt később...
Kép
Na vissza ide!...
Szóval a matricák is megvoltak már és akárhogy néztem, olyan túl tiszta volt és valószerűtlen, pláne hogy előtte 1-2 helyen be is horpasztottam a kasznit.
Akkor jött az "ócskítás" kézenfekvő gondolata... :lol:
Első körben kellett szerezni valami használható festéknek valót. Ezt a munkahelyem kedves cukrászai biztosították, ételfestékpor formájában. Külön nem fényképezgettem le, mert színes port már biztos mindenki látott. (fehéret meg nem adtak) :lol:
3 színt kértem, mondjuk más olyan nem is volt ami kell. Vörös, fekete és okkersárgás volt az adott kombináció, ezt vittem fel simán vízzel higítva a bódéra.
Kép Kép Kép
Igen, tudom, a firka a motorháztetőn ellentétes érzelmeket válthat ki, de hát ez az önmegvalósításról szólt éppen.
Valamint vettem kifejezetten "matt rozsdabarna" nevű festéket is, de esküszöm az nem olyan tetszetős. Majd a beadlock karikáknál adja hogy nem adja, azokon csak az az egy barna van...

Természetesen vízzel felhordott festékport nagyon könnyű ott tartani és nem összefogdosni és szétkenni mindenhol, ergo csak a seggem nem volt olyan utána. :twisted: 1 napig narancssárga tenyérrel flangáltam. :lol: Ezt hárítandó került fel egy réteg matt lakk, majd egyéb "ételmaradékok", majd megint lakk és megint egy kis egyéb szín. Az egyik kilincs valahol elkallódott, de mivel a balháccsó' cserés lett, a bontóban se vót' kilincs. A baleeeső' meg csak sárgába vót' nekíjük, há na....
Kép Kép
Majd elfelejtettem, a piros csík az oldalán makettfesték. Különös gonddal előkészített, szigetelőszalaggal kimaszkolt terültre, ecsettel került fel. :D :D :D
A plató olyan lett amilyen, hirtelen összedobott, pontatlan eléggé. Pont mint én, ezért hogy is lehetne jobb.?. :lol: Skiccből felhánytam rá amit gondoltam, majd takarnak valamennyit belőle.
Kép Kép

Még eszközöltem apróbb változtatásokat itt-ott, pl tükröt nem akartam, mert csak beakad folyton mondenhol, ezért oda vágtam háromszögeket takarónak. Megpróbáltam valamilyen sárfelfröccsenést is imitálni. (Jó hogy a NewBright-osok, meg ezeket sikálgatják naphosszat. :D )
Kép Kép
...és a platót is összekentem, de már nem olyan nagy gondosan mint a külső részeket. :roll:
Kép
Beraktam a világítást is, gyári Axial cumóval, csak annyit változtattam hogy 2 led-et kicseréltem kisebb SMD-kre, ami ugyan nem olyan erős, de jobban szétszórja a fényt.
Kép
Hátul az eredeti tulaj (vagy nem tudom ki) a lökhárítóba tett ledeket. Ezt először mellőztem, de csak felkerült, annyit csináltam hogy kicseréltem a sima (domború) ledeket henger formájúra és kaptak egy keretet.
Kép
Felkerült a fülke mögé az a nemtudommi is, meg arra egy tetőlámpa, de az még bekötésre vár, lehet hogy napelemes lesz és automata, (Kerti solarlámpa project :))de nem biztos hogy megéri azt a 10dkg plusz súlyt, de mókás lenne... Hmmm...
Kép
Tehát itt tartok most és szerintem már csak a bal lámpaburát fogom megpróbálni "elrontani".
Kép Kép
Meg természetesen a napfénytetőt vagy "berácsozom", vagy kap valami lexan ablakot.
Kép Kép
Technikai adatok:
A kaszni elméletileg 1:12-es méret.
Tengelytáv 30,5cm körül van.
Alváza eredetileg a Dingo alatt látott napvilágot megannyi holdtöltével ezelőtt... Az ég oltalmazza az autó nélkül maradt szomorú sofőrbábukat! Ámen!
Kép
A kormányt egy TowerPro MG946R mozgatja, szerintem épp eléggé kitartóan. (Van bennük 1-1 rendes adag párizsi súlya)
A haladást az LRP Brushless Crawler combo biztosítja, a maga 21,5 körös nem gyors, de "finomkodható" motorjával.
A csörlő az RTR Axial szervóból lett lebutítva.
...és ezt az egészet a csökkentlátóknak is ajánlott, önvédelemre is kiválóan alkalmas Ansmann W6, 3csatornás távval tudjuk a falnak küldeni. Minden gliccs nélkül. :D


Ezúton szeretnék a teljesség igénye nélkül köszönetet mondani pár embernek!
Szotti-nak a kaszniért és a hihetetlen segítőkészségéért.
Latyának és mindenkinek aki építget bármit is. Mert miattuk azt hittem hogy kasznit bármilyen formában is építeni, átalakítani könnyű. (Ha előre tudom hogy ilyen orális..... :lol:)
Azoknak akik egy-egy dícsérettel láttak el közben és ez motivált hogy ne hagyjam félbe.
Köztük kedves családom egyes tagjainak, akik gyerekes hülyeségnek tartották és csak azért is megcsináltam. :lol:
Leonak hogy lebaszott amiért ide még nem is posztoltam. (Ezúton küldöm neki is ezt az egészet szeretettel!) :D
Végül de nem utolsó sorban Pöttöm jóbarátomnak, mert ő hozott egy rakat keréksúlyt meg műanyagokat, az Axial agytrösztjeinek akik ilyen képlékeny autót dobtak össze.
...és Neked is hogy végig bírtad olvasni! :lol:
Üdv.! c6doki :ugeek:

U.i: Valamikor feldobok már egy all-in-one videót amikor természetes környezetében tesztelődik és kopik az autó. Addig is mindenkinek minden jót és boldog peRCeket kívánok!

_________________
c 6 d o k i


A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára c6doki vas. jún. 17, 2012 11:13 pm-kor.

Vissza a tetejére 
   
 
 Hozzászólás témája: Re: Long Axial Chevy
 Hozzászólás Elküldve: vas. jún. 17, 2012 6:38 am 
Csirke

Csatlakozott: szomb. jan. 28, 2012 4:27 am
Hozzászólások: 25
Tartózkodási hely: Madzsar-osszág
Kifelejtettem egy nagyon fontos személyt. (Mert az)
Köszönöm Orsinak a kitartását és önzetlen szeretetét, hogy 100szor is ráordíthattam -Anyád, ne ugorj bele az alkatrészekbe!!!, vagy -Ne piszkáld a csavarokat, hányszor mondjam!!!, Ő ennek ellenére 101-edszerre is odajött hozzám és ugyanolyan türelmes maradt. :)
Kösz a türelmet Orsi! :lol:
Kép Kép Kép

_________________
c 6 d o k i


A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára c6doki vas. jún. 17, 2012 11:13 pm-kor.

Vissza a tetejére 
   
 
 Hozzászólás témája: Re: Long Axial Chevy
 Hozzászólás Elküldve: vas. jún. 17, 2012 7:40 am 
 
Haii

örülök hogy végre tőled is kaptunk egy ilyen teljes körű beszámolót az autó építéséről és annak végképpen örülök hogy egy igazán újságszerű-cikkszerű a beszámoló és még azt is meg kell említsem hogy teljesen rendben van !

Autó : Vannak rajta olyan részek amik pro&kontra de ezek egy kiadósabb tesztnap és az elfogultságot félretételével, majd alakulnak !
Összességében és első körben ennyi :
teszt után meglátjuk de addig is , nagyon tetszik !! Ötletes és egyedi részekkel tarkított verda !
Live....
jár a
Respect

Üdv
L Atya


Vissza a tetejére 
  
 
 Hozzászólás témája: Re: Long Axial Chevy
 Hozzászólás Elküldve: vas. jún. 17, 2012 10:56 pm 
Csirke

Csatlakozott: szomb. jan. 28, 2012 4:27 am
Hozzászólások: 25
Tartózkodási hely: Madzsar-osszág
Hello!
Akkor a privim második része tárgytalan. :D Köszönöm a lehetőséget hogy "itt" lehetek!
Üdv.!
Azért a kritikus dolgokat megemlíthetnéd Latya, hát ha meg tudnék velük barátkozni! :)
c6doki

U.i.: Akkor ezt a kis szösszenetet ide is posztolom, legyen már egy helyen.:


_________________
c 6 d o k i


Vissza a tetejére 
   
 
 Hozzászólás témája: Re: Long Axial Chevy
 Hozzászólás Elküldve: hétf. jún. 18, 2012 7:42 pm 
Bója kerülgető
Avatar

Csatlakozott: csüt. jan. 12, 2012 8:29 pm
Hozzászólások: 482
Tartózkodási hely: Gödöllő
Gratulálok! Nekem nagyon tetszik!
Remélem nemsokára életben is meg tudjuk nézni!

_________________
"Buff neki, azt karist!"


Vissza a tetejére 
   
 
 Hozzászólás témája: Re: Long Axial Chevy
 Hozzászólás Elküldve: kedd jún. 19, 2012 4:47 am 
 
c6doki írta:
Hello!
Azért a kritikus dolgokat megemlíthetnéd Latya, hát ha meg tudnék velük barátkozni! :)
c6doki


Majd a játék megmutatja... :D
Szép lett életben is meg kell tekintenünk !!
Üdv


Vissza a tetejére 
  
 
 Hozzászólás témája: Re: Long Axial Chevy
 Hozzászólás Elküldve: szer. jún. 20, 2012 5:22 pm 
Csirke

Csatlakozott: szomb. jan. 28, 2012 4:27 am
Hozzászólások: 25
Tartózkodási hely: Madzsar-osszág
Köszönöm! Én is remélem hogy még ebben az életben látni fogjátok! :D
Az azt jelentené hogy megint találkoznánk. Már másodsorra. Nem is, Latyával már harmadszorra. Ez olyan romantikus. :D
Viccet félretéve, tényleg jó lenne már kimozdulnom, de a helyzetet elnézve, nem mostanában lesz. ...de akkor is sort kerítünk rá és kész!
Üdv.! chatdoki

_________________
c 6 d o k i


Vissza a tetejére 
   
 
 Hozzászólás témája: Re: Long Axial Chevy
 Hozzászólás Elküldve: szer. okt. 24, 2012 7:32 pm 
Csirke

Csatlakozott: szomb. jan. 28, 2012 4:27 am
Hozzászólások: 25
Tartózkodási hely: Madzsar-osszág
Sziasztok!
Hát mit mondhatnék, az scx szinte változatlan, csak annyi hogy rákerült egy Honcho lökős, mert az enyém (a műanyag része) egy törésteszten darabokra robbant. XD Talán kicsit rideg lehetett az anyag, pedig habosított pvc feelingje volt tapintásra. Na mind1... Akkor most gyári na lökhárítóm, és?!? :P
:D Ami az Axira vár most gyenlőre csak egy csillapító olaj feltöltés. Baja olaj volt benne (40-es), de többek tanácsát megfogadva kiöntöttem majdnem mindet, csak épp kenni maradt. Viszont így olyan billegős hogy az valami trágya, tehát az az olaj épp jó volt oda.
Közben szöget ütött a fejembe egy másik project és akartam kérdezni hogy ez nem fér ide valahova? Már ha érdemes egyáltalán.:
Kép
Kép

U.i: Remélem valakinek tetszik, meg hogy van akinek nem! :D
Üdv.!
Gergő azaz c6doki azaz CHATdoki (nem céhat) XD

_________________
c 6 d o k i


Vissza a tetejére 
   
 
 Hozzászólás témája: Re: Long Axial Chevy
 Hozzászólás Elküldve: szer. okt. 24, 2012 7:54 pm 
Sárvédő
Avatar

Csatlakozott: csüt. jan. 19, 2012 1:05 pm
Hozzászólások: 94
c6doki írta:
Közben szöget ütött a fejembe egy másik project és akartam kérdezni hogy ez nem fér ide valahova? Már ha érdemes egyáltalán.:


Üdv újra itt.
Sajnos nem az érdemessége miatt, de a kis buggy egyáltalán nem vág ide.

scal4x4


Vissza a tetejére 
   
 
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
 
Új téma nyitása A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 11 hozzászólás ]  Oldal 1, 2  Következő

Fórum kezdőlap » Trial építések » 1.9


Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 24 vendég

 
 

 
Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem küldhetsz csatolmányokat ebben a fórumban.

Keresés:
Ugrás:  
cron
Magyar fordítás © Magyar phpBB Közösség