![](./styles/black_pearl/theme/images/spacer.gif) |
Szerző |
Üzenet |
pege
|
Elküldve: hétf. jún. 18, 2012 3:54 pm |
|
Bója kerülgető |
![Avatar](./download/file.php?avatar=55_1392486916.jpg) |
Csatlakozott: csüt. jan. 12, 2012 8:29 pm Hozzászólások: 482 Tartózkodási hely: Gödöllő
|
_________________ "Buff neki, azt karist!"
|
|
![](./styles/black_pearl/imageset/arrow_down.png) |
|
Patent Laci
|
Elküldve: hétf. jún. 18, 2012 3:56 pm |
|
Csatlakozott: kedd máj. 22, 2012 5:05 pm Hozzászólások: 237 Tartózkodási hely: Budapest, XVI. kerület
|
Sziasztok! Szakmai segítséget kérnék AXIAL HONCHO szervó ügyében. Sorozatosan mennek tönkre a szervóim, már a 2.-nak égett le a motorja. Ez kb 2X2 órát bírt ![Evil or Very Mad :evil:](./images/smilies/icon_evil.gif) Alu axial tuning cuccok vannak a futóműben, és úgy nyírja a szervókat mint a fene. Ha valaki tudna segíteni nagyon megköszönném! Üdv: Patent Laci.
_________________ Üdv: Patent Laci.www.patentcentrum.hu 06 20 941 2687.
|
|
|
Latya
|
Elküldve: csüt. jún. 21, 2012 7:48 am |
|
|
Patent Laci írta: Sziasztok! Szakmai segítséget kérnék AXIAL HONCHO szervó ügyében. Sorozatosan mennek tönkre a szervóim, már a 2.-nak égett le a motorja. Ez kb 2X2 órát bírt ![Evil or Very Mad :evil:](./images/smilies/icon_evil.gif) Alu axial tuning cuccok vannak a futóműben, és úgy nyírja a szervókat mint a fene. Ha valaki tudna segíteni nagyon megköszönném! Üdv: Patent Laci. Érdekes..... Én Live annyit láttam a dologban és amit mondottam is tennap, a szervókar és a tolórúd elég rövidecske így jobb kormányzásnál kiakadhat és szerintem ki is akad néha a szervókar. Így megfeszülve, de már ellenkező kormányzásnál akar visszájára menni, ami szerintem lehet egy "ok" a leégésekre. Szemléltetés gyanánt ilyesmi a dolog : ![Kép](http://kepkezelo.com/images/1txn7tvgbn4rpg60kmg.jpg) ![Kép](http://kepkezelo.com/images/ykctm6ruk58i42gjpaqe.jpg) Mindenféleképpen ezt a "hibát" orvosolni kell a rudazatok átvariálásával. Én ezt igaz nem a legokosabb megoldással de úgy orvosoltam, hogy a kereszt tolórudat alulra teszem és a szervórudat felülre. ![Kép](http://kepkezelo.com/images/b7j0bbnpl8kpfngwtyjh.jpg) Igaz így a keresztrúd a difi előtt és lent van de legalább a kormánymechanika jól műxik. Ez egy mechanikus megközelítés lássuk elektromos oldalról tud e valaki valamit ? PL. Mondjuk ha mellékelnél fotókat a karokról és egyéb pontos elektromos összeírást, máris látványosabban és többen tudnak róla eszmét cserélni !!! Help All THX L
|
|
|
Patent Laci
|
Elküldve: csüt. jún. 21, 2012 10:19 am |
|
Csatlakozott: kedd máj. 22, 2012 5:05 pm Hozzászólások: 237 Tartózkodási hely: Budapest, XVI. kerület
|
Nos! A kar levágásával hibáztam, veszek 1 másikat, és alulra rakom a hosszú összekötőt. Elméletileg így már jó kell hogy legyen. Köszi az ötletet. Hány kilós szervót érdemes használni?
Üdv: Patent Laci.
|
|
|
szilagyil
|
Elküldve: csüt. jún. 21, 2012 2:18 pm |
|
Sárvédő |
![Avatar](http://rcpilot.hu/users/517/20024/b_201306132209453681.jpg) |
Csatlakozott: kedd jún. 12, 2012 12:31 pm Hozzászólások: 95 Tartózkodási hely: Hajdúszoboszló
|
Hali! Én pl gyári axi szervót használok, szerintem tökéletes. picit csapágyas már, de nincs vele gondom terepen sem. Ha jól emléxem valahol 6 kiló körül forgat...
_________________ Axial SCX10 Jeep Cherokee XJ
|
|
|
Latya
|
Elküldve: csüt. jún. 21, 2012 2:28 pm |
|
|
|
|
grimbow
|
Elküldve: csüt. jún. 21, 2012 10:31 pm |
|
Csirke |
![Avatar](./download/file.php?avatar=167_1336310479.jpg) |
|
szilagyil írta: Hali! Én pl gyári axi szervót használok, szerintem tökéletes. picit csapágyas már, de nincs vele gondom terepen sem. Ha jól emléxem valahol 6 kiló körül forgat... gyári axial szervó csapágyas? ![Very Happy :D](./images/smilies/icon_e_biggrin.gif) :D:D gyári axial szervóba sosem volt csapágy ![Wink ;)](./images/smilies/icon_e_wink.gif) bronzperselyes. tegyél helyette csapágyat ![Smile :)](./images/smilies/icon_e_smile.gif)
_________________ Terepjáróval bárhol meg lehet állni ahova felmegy az elsőkerék!RcTuning.eu
|
|
|
Patent Laci
|
Elküldve: pén. jún. 22, 2012 7:51 pm |
|
|
Sziasztok! Köszönök minden hozzászólást! Sajnos a gyári AXIAL szervóm beázott, és behányt, a következő 1 HITECH 13 kg szervó fogaskerekébek a belső furata ami rámegy a motorra, kiszopósodott, lóg mint a fene, és terhelésre megfeszül, és megáll a szervó. 2-3 SYLKÁs mint amit Latya Mester linkelt, mindkettőnek leégett a motorja, az 5. szintén ez a típus most várja végzetét ![Twisted Evil :twisted:](./images/smilies/icon_twisted.gif) !!! Szóval Én vagyok a szervó killer ![Evil or Very Mad :evil:](./images/smilies/icon_evil.gif) ! Most finomítgatok rajta, aztán meglátjuk... Üdv: Patent Laci.
|
|
|
Radzsbi
|
Elküldve: hétf. jún. 25, 2012 9:50 pm |
|
Bója kerülgető |
![Avatar](./download/file.php?avatar=64_1327564675.jpg) |
Csatlakozott: hétf. jan. 23, 2012 5:41 pm Hozzászólások: 276 Tartózkodási hely: Üröm, Bp. III. ker. mellett
|
Sziasztok! Én a szervókar és a tolókar hosszúságának beállításával kezdeném a dolgot. Lehetőleg középállásnál legyen egyenesben a kerék, de ez a gyári axi rövid tolórúdnál a Latya által vázolt problémához vezethet, valamint még az alvázba is beleérhet adott oldalra történő teljes kitérésnél és teljes berugózásnál. Ezért én hosszabb tolórudat használok: A szervókar hosszával pedig lehet játszani: gyengébb szervóhoz rövidebb, erősebbhez hosszabb is használható az erőkar miatt. Ugyanakkor ha alap távirányítóval használjuk az autót, és nincs mód a végkitérés állítására, akkor szintén a szervókar hosszával lehet variálni, hogy ne legyen a kormányzás végállásában terhelés alatt a szervó. Mert ez is vezethet a leégéséhez. Ha van végállásállításra lehetőség, de nem oldalanként, akkor jön mindét oldalnak a pontos végállás beállítása, ami a tolórúd hosszának változtatásával és a középállás kompenzálásával oldható meg. A "legegyszerűbb", ha oldalanként állítható a végállás a távirányítón, de ha rosszak a karok hosszai, akkor ez sem old meg mindent. És akkor Ackermannról még nem is hallottunk. Szóval ez a kormányrudazat dolog lényegesen bonyolultabb, mint amilyennek látszik... Minden esetre ha fölöslegesen nincs a szervó terhelve, akkor már jelentősen leredukálhatjuk a tönkremenetel esélyeit.
|
|
|
Patent Laci
|
Elküldve: szer. jún. 27, 2012 12:07 pm |
|
|
Köszönöm a segítséget, ezek nagyon hasznos és fontos információk számomra. Így már sokkal nagyobb körültekintéssel fogom összerakni az autót.
Üdv: Patent Laci.
|
|
|
|
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég |
|
|
|
Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban. Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban. Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban. Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban. Nem küldhetsz csatolmányokat ebben a fórumban.
|
|